joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTOm de afaceri pe cale de a fi dat afară din PSD

Om de afaceri pe cale de a fi dat afară din PSD

Văzut de o aripă a PSD ca fiind unul dintre posibilii contracandidați care să-i poată pune probleme reale lui Cătălin Flutur în alegerile locale, Cătălin Silegeanu este pe cale de a fi exclus din rândul social-democraților.

Campania acestuia de imagine, dar mai ales ultimul comunicat de presă pe care l-a făcut public în cursul nopții de marți spre miercuri și în care a criticat toții candidații anunțați la Primăria Botoșani, inclusiv pe Cosmin Andrei, se care îi va fi fatală din punct de vedere politic. Imediat, liderul PSD Botoșani, Doina Federovici, i-a transmis un mesaj privat: „Drumurile noastre se despart aici”. „Eu din acest mesaj înțeleg că am fost exclus din partid. Am început să deranjez încă de la începutul lunii iunie, când mi-am spus punctul de vedere în diferite grupuri de lucruri. S-au supărat Cosmin Andrei și Bogdan Buhăianu”, a mai declarat Cătălin Silegeanu, susținând însă că nu are intenția de a candidat. „Am făcut niște studii pe care să i le pun la dispoziție lui Cosmin Andrei. Eu înțeleg că a trecut vremea când trebuie să așteptăm totul de la un consultant de la București. Trebuie să ne bazăm pe ideile noastre, personalizate la nevoile Botoșaniului”, a mai reproșat Cătălin Silegeanu.

Doina Federovici recunoaște ruptura dintre PSD și Silegeanu, susținând că i-a transmis un mesaj privat, dar și „că probleme partidului le discută doar în cadrul partidului”.

La rândul său, secretarul executiv al PSD Botoșani, Alexandra Huțu, spune că nu există o decizie oficială. „Excluderea unei persoane din partid presupune niște pași statutari. Nimeni din PSD nu face excluderi prin SMS. Până acum, în forurile partidului, nu s-a pus în discuție așa ceva și nici nu este înregistrată vreo propunere în acest sens”, a declarat Huțu.

Cătălin Silegeanu nu este singurul din PSD care se plânge de pozițiile avute de Bogdan Buhăianu și Cosmin Andrei în cadrul organizației locale, cei doi fiind contestați și de alți reprezentanți, care, în trecut, au contestat modul discreționar în care Mihai Tincu a condus organizația municipală.

Cătălin Silegeanu era soluția scoasă din joben în lupta cu Cătălin Flutur. Ultimele sondaje efectuate și analizate la nivel central ar fi condus spre ideea ca Marius Budăi să intre în cursă cu actualul primar. Conștient că nu are prea multe șanse să-l bată pe Flutur, în ciuda capitalului de imagine obținut în timpul ministeriatului la Muncă, Marius Budăi a respins mereu această idee. Așa a apărut soluția Silegeanu. Cu o notorietate scăzută, acesta a început o campanie agresivă de imagine, deranjând tabăra lui Cosmin Andrei, care susținea că „nu trebuie să repetăm greșeala pe care am făcut-o cu Ovidiu Portariuc”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.5 ° C
6.7 °
4.9 °
96 %
2.7kmh
100 %
joi
6 °
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
14 °
lun
13 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...