Filarmonica Botoșani ne propune „reapropierea socială prin muzică”… la Cornișa

0

Filarmonica „George Enescu” își va relua concertele până la sfârșitul lunii. Anunțul a fost făcut de impresarul artistic al instituției, Liviu Sorinel. Potrivit acestuia, la inițiativa sa, a managerului Mihai Sîrbu și a directorului artistic Florentin Ruță, Filarmonica va demara, cu respectarea normelor sanitare şi organizatorice în vigoare, un program-proiect special pentru această vară, dereapropierea socială și terapia prin muzică”. „Considerăm că apropierea socială este o calitate specifică doar omului și nu trebuie să ne îndepărtăm de la ea sub nicio formă! Prin muzică, singura care vorbeşte peste tot în lume pe aceeaşi limbă, se leagă cele mai frumoase prietenii, apropieri şi trăiri. Muzica este cea care are grijă atât de sănătatea minții, cât şi a trupului, dezvoltă curajul, te înalță către dragoste şi către cele mai mărețe sentimente”, a declarat Liviu Sorinel.

Acesta promite că repertoriul verii va fi unul diversificat, iar soliştii invitați în concertele Filarmonicii vor fi mulți, de notorietate artistică şi diferite genuri muzicale. Vom cânta de la muzică simfonică clasică, la acompaniament pentru solişti de operă şi operetă. De la piese muzicale de largă popularitate, la valsuri şi tangouri argentiniene. De la muzică de divertisment din coloane sonore cinematografice celebre, la acompaniament pentru solişti de pop, muzică uşoară şi pop rock. În concluzie, Filarmonica vă propune o vară răcoroasă în serile de vineri, cu începere de la ora 19:00, în Amfiteatrul de la Cornișa”, a declarat Liviu Sorinel.

Potrivit acestuia, Filarmonica Botoșani va susține, ocazional, concerte gratuite pe Pietonalul Unirii şi în foişorul reabilitat din Parcul „Mihai Eminescu” cu orchestra de suflători (fanfara) în zilele de sâmbătă sau duminică, cât şi cu alte formule de orchestră, precum şi muzicieni invitați

Deja ai votat!
se încarcă...