spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTCINCI decese covid19 în decurs de câteva ore

CINCI decese covid19 în decurs de câteva ore

Exact o lună de la ieșirea din starea de urgență, autoritățile sanitare din Botoșani au raportat cea mai neagră zi în lupta cu pandemia de coronavirus. Sambătă în decursul a mai puțin de 24 de ore, medicii din Spitalul Județean de Urgență au raportat nu mai puțin de cinci decese puse pe seama Covid 19, ducând astfel numărul de decese din judeţ la 63.

Este vorba de trei femei, cu vârste de 55, 56 și 69 de ani, precum și doi bărbați, cu vârste de 85 și 97 de ani.

Toți cei cinci erau intubați, în stare critică pe secția de reanimare a SJU Mavromati, cu prognostic rezervat, aceștia suferind de alte afecțiuni cronice, precut hipertensiune, diabet sau boli renale, agravate de noul coronavirus.

Practic, o treime din decesele la nivel național au fost, ieri, din Botoșani, în condițiile în care de luni intră în vigoare noi măsuri de relaxare la nivel național. “Din păcate, ziua de sâmbătă a fost un avertisment pentru botoşăneni. Unul sumbru, cu cinci decese, care arată ca încă nu a trecut ameninţarea acestei boli. Îi rugăm pe botoşăneni să fie în continuare precauţi în privinţa acestei relaxări şi să conştientizeze pericolul care încă există cu privire la infecţia cu noul coronavirus“, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

La nivelul judeţului erau, duminică la amiază, 893 de îmbolnăviri, cu 9 mai multe decât sâmbătă.

Până astăzi, 14 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.999 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.719 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 165 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.985 de persoane. Alte 97.750 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 560.596 de teste.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...