spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTBani de la bugetul de stat pentru şcolile cu grupuri sanitare în...

Bani de la bugetul de stat pentru şcolile cu grupuri sanitare în curte

În şedinţa de astăzi, 16 iunie, Executivul a aprobat repartizarea sumei de 31.269.000 de lei din transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale pentru lucrări de amenajare a grupurilor sanitare și asigurarea cu utilități a acestora, în unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Din această sumă, 17.000.000 de lei se vor aloca în vederea continuării lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare și asigurării cu utilități a 272 de unități de învățământ preuniversitar, finanțate în anul 2019, dar ale căror lucrări nu au fost finalizate la sfârșitul anului trecut.

Alte 14.269.000 de lei sunt destinate finanțării lucrărilor de amenajare a unor grupuri sanitare, precum și asigurării cu utilități a acestora, în 103 şcoli, care nu dispun de grupuri sanitare conforme.

Alocările bugetare au fost adoptate printr-o hotărâre, potrivit căreia aceste sume se transferă de la Ministerul Educaţiei către bugetele locale, prin intermediul inspectoratelor școlare județene. Ulterior, autoritățile locale, pe raza cărora funcționează unitățile de învățământ preuniversitar de stat nominalizate, au obligația de a-și actualiza bugetele locale cu sumele aferente, astfel încât să poată demara procedurile de amenajare a grupurilor sanitare la unitățile de învățământ beneficiare.

Procedurile privind achiziția lucrărilor de investiții, încheierea și derularea contractului de lucrări intră în sarcina autorităților locale.

Consiliile locale răspund, în condițiile legii, de utilizarea sumelor repartizate. În situația în care, la sfârșitul anului 2020, vor exista fonduri neutilizate, acestea vor fi virate către bugetul de stat”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...