vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTEvaluare Naţională - Candidaţii susţin astăzi proba la Matematică

Evaluare Naţională – Candidaţii susţin astăzi proba la Matematică

4.402 de elevi botoşăneni sunt aşteptaţi astăzi, 17 iunie, în şcoli pentru a susţine proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale.

Elevii trebuie să intre în şcoli până la ora 8.30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.

Este interzisă intrarea în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, dicționare, notițe, însemnări, precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

La intrarea în centrul de examen, cadrele medicale vor efectua triajul epidemiologic al elevilor. Măsurarea temperaturii va fi făcută cu termometrul noncontact, la umbră. Temperatura nu trebuie să depășească 37.3 ̊C. În cazul în care temperatura înregistrată depășește maximul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute.

Fiecare centru de examen dispune de echipamente și materiale de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini, etc).

În sălile de clasă, candidaţii sunt aşezaţi în aşa fel încât să existe o distanță între ei, pe rânduri și între rânduri, de doi metri.

Ministerul Educației a pus la dispoziție o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 15 – 18 iunie, între orele 8.00 – 16.00, iar vineri, 19 iunie, între orele 8.00 -14.00.

Primele rezultate vor fi comunicate marți, 22 iunie, până la ora 14.00.  (în centrele de examen). Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (între orele 16.00 – 19.00) și 23 iunie (în intervalul orar 8.00 – 12.00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
8.9 ° C
11.6 °
8.3 °
63 %
1.3kmh
31 %
joi
9 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...