spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTVictor Ivănescu - Instalaţiile din parcarea subterană de la piaţă au funcţionat...

Victor Ivănescu – Instalaţiile din parcarea subterană de la piaţă au funcţionat în virtutea inerţiei (video)

Realizată cu fonduri europene, parcarea subterană de la Piaţa Centrală nu are la această dată un administrator. În ultimii ani, parcarea a fost administrată de Urban Serv, însă, prin votul consilierilor locali, a fost transferată la Eltrans.

Procedura de transfer nu a fost încă finalizată, astfel că respectiva zonă este a nimănui. “Iluminatul nu funcţionează, iar parcarea s-a transformat într-un wc public. Nu este normal ca în centrul oraşului să fie asemenea probleme”, a declarat un botoşănean.

Astăzi dimineaţă, parcarea era aproape plină, însă, singurele zone luminate erau în apropierea intrărilor. În rest, şoferii se foloseau de farurile de la maşini, sau lanternele de la telefoanele mobile.

Victor Ivănescu, directorul Eltrans, a anunţat că în aceste zile, sunt evaluate instalaţiile,  cea mai importantă fiind instalaţia de avertizare la incendiu. „Vrem să vedem dacă funcţionează şi dacă nu, cât ne costă să o punem în funcţiune. Vom înainta apoi primăriei o listă cu costurile lucrărilor care trebuie făcute în parcarea subterană”, a explicat Victor Ivănescu.

Potrivit oficialului, conducerea Eltrans va propune ca suma respectivă să fie scăzută din redevenţa pe care societatea trebuie să o plătească municipalităţii. “Aceste costuri nu le putem suporta noi, parcarea este a primăriei. Noi ar trebui să o preluăm în perfectă stare de funcţionare. Nu se pune problema că nu vrem să o preluăm, dar vrem să vedem cine suportă costurile”, a mai spus Victor Ivănescu, adăugând că nu a primit de la primărie aviz de funcţionare pentru parcare (document care trebuie emis de ISU), avizul în privinţa noxelor şi nici un inventar clar al tuturor bunurilor din parcare şi starea acestora. Lucrurile sunt complicate, în condiţiile în care în protocolul prin care Urban Serv a predat parcarea primăriei s-a specificat doar că se predă o uşă  metalică şi o suprafaţă de teren. Protocolul a fost semnat ulterior de conducerea Eltrans.

Din cele constatate până acum de reprezentanţii Eltrans, în parcarea subterană sunt destule probleme. “Parcometrele nu funcţionează, unul trebuie mutat pentru că e în calea maşinilor. Nu ştim nici dacă panoul de afişaj funcţionează corect. Acele instalaţii au funcţionat în virtutea inerţiei şi nimeni nu a făcut o revizie, o reparaţie. Sunt atâţia ani de la darea în funcţiune şi acum trebuie să verificăm şi să rezolvăm toate problemele. Vom propune să ne ocupăm noi de reparaţii pentru ca lucrurile să meargă mai repede”, a concluzionat Victor Ivănescu.

Fiind realizată cu fonduri europene, condiţia finanţatorului a fost ca timp de cinci ani municipalitatea să nu perceapă taxă de la cei care folosesc parcarea.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...