Râurile din Botoșani amenință să iasă din matcă

0

Ploile torențiale care s-au abătut asupra județului în noaptea de miercuri spre joi, dar și în cursul dimineții de joi, au creat noi probleme. Astăzi dimineață, autoritățile au emis un nou Cod Roșu de inundații, valabil până la ora 12, care vizează bazinele hidrografice Bașeu și Volovăț, afluenți ai râului Prut.

Din cauza precipitațiilor abundente, se pot produce scurgeri importante de pe versanți, torenți și pâraie, care pot duce la depășirea cotelor de pericol.

Un alt Cod portocaliu de inundații, valabil până vineri, la ora 12, a fost emis pentru râul Jijia, dar și pe Prut, în aval de Acumularea Stânca Costești, prin care a început să se derveseze controlat viitura care a venit ieri pe râul Prut dinspre Ucraina.

Un alt Cod Roșu de inundații a fost emis inclusiv pentru râul Sitna și afluenți, în aval de acumularea Cătămărăști, în amonte de Dracșani și pe Miletin.

În acest context, ISU Botoșani a emis un nou mesaj prin sistemul Ro-Alert. Botoșănenii sunt avertizați să nu se apropie de cursurile de apă vizate de codurile de inundații și să respecte indicațiile autorităților.

+7 -0
se încarcă...