spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTBotoşani depăşeşte 1000 de cazuri de Covid19! Decesul cu numărul 67 raportat...

Botoşani depăşeşte 1000 de cazuri de Covid19! Decesul cu numărul 67 raportat astăzi de DSP

Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a raportat sâmbătă încă un deces cauzat de noul coronavirus. Este vorba de a 67-a victimă făcută, la nivelul judeţului, de îmbolnăvirea cu SARS-CoV-2. Cadrele medicale au declarat decesul unui bărbat de 62 de ani, din judeţ, cunoscut cu afecţiuni cardiace, sistemul imunitar al acestuia fiind afectat de infectarea cu noul coronavirus.

În aceeaşi zi, judeţul nostru a depăşit 1000 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, fiind raportate 1003 cazuri de la începutul pandemiei.

Chiar dacă a atins borna de 1000 de cazuri, Botoşaniul este depăşit de judeţul Vrancea, unde au fost totalizate 1010 îmbolnăviri.

Astfel, Botoşaiul a ajuns pe locul cinci la nivel naţional, cu 1003 de cazuri, celelalte patru judeţe având toate peste 1000 de persoane îmbolnăvite de noul coronavirus.

Vestea bună este, la nivelul judeţului nostru, că tot mai puţini botoşăneni sunt încă bolnavi din cauza acestei afecţiuni. „În prezent, în evidenţele noastre sunt 170 de persoane care încă sunt pozitive la acest virus. Aproape 770 au fost deja declarate vindecate, ceea ce ne dă speranţe pentru următoarea perioadă”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei. directorul DSP Botoşani.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 325 noi cazuri de îmbolnăvire la nivel naţional.

Până astăzi, 27 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.022 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.530 au fost declarate vindecate și externate.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 677.259 de teste.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...