Botoşani depăşeşte 1000 de cazuri de Covid19! Decesul cu numărul 67 raportat astăzi de DSP

0

Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a raportat sâmbătă încă un deces cauzat de noul coronavirus. Este vorba de a 67-a victimă făcută, la nivelul judeţului, de îmbolnăvirea cu SARS-CoV-2. Cadrele medicale au declarat decesul unui bărbat de 62 de ani, din judeţ, cunoscut cu afecţiuni cardiace, sistemul imunitar al acestuia fiind afectat de infectarea cu noul coronavirus.

În aceeaşi zi, judeţul nostru a depăşit 1000 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, fiind raportate 1003 cazuri de la începutul pandemiei.

Chiar dacă a atins borna de 1000 de cazuri, Botoşaniul este depăşit de judeţul Vrancea, unde au fost totalizate 1010 îmbolnăviri.

Astfel, Botoşaiul a ajuns pe locul cinci la nivel naţional, cu 1003 de cazuri, celelalte patru judeţe având toate peste 1000 de persoane îmbolnăvite de noul coronavirus.

Vestea bună este, la nivelul judeţului nostru, că tot mai puţini botoşăneni sunt încă bolnavi din cauza acestei afecţiuni. „În prezent, în evidenţele noastre sunt 170 de persoane care încă sunt pozitive la acest virus. Aproape 770 au fost deja declarate vindecate, ceea ce ne dă speranţe pentru următoarea perioadă”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei. directorul DSP Botoşani.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 325 noi cazuri de îmbolnăvire la nivel naţional.

Până astăzi, 27 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.022 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.530 au fost declarate vindecate și externate.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 677.259 de teste.

+12 -0
se încarcă...