Lucrări cadastrale finalizate în comune din județ

0

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Botoşani a finalizat lucrările de intabulare în mai multe sectoare cadastrale.

Printr-un comunicat de presă, OCPI Botoșani anunţă „publicarea documentelor tehnice ale cadastrului realizate în sectorul cadastral nr. 30, pentru 132 de imobile din comuna Conceşti, judeţul Botoşani”. „Documentele tehnice ale cadastrului vor fi afişate timp de 60 de zile calendaristice”, adică până pe 7 septembrie, la primăria comunei Conceşti. Cererile de rectificare ale documentelor tehnice vor putea fi depuse la sediul primăriei, precum şi online pe site-ul ANCPI.

„Totodată, au fost finalizate lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor în 25 de sectoare cadastrale de pe raza UAT Coţuşca, realizate în cadrul Etapei a V-a de finanţare. De asemenea, lucrările de cadastru general au fost încheiate şi în patru sectoare cadastrale din UAT Păltiniş, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Botoşani, în cadrul celei de-a treia etape de finanţare” , se mai arată în comunicatul de presă.

Astfel, astăzi, au fost transmise la Primăria Coţuşca 2.037 de cărţi funciare şi la Primăria Păltiniş 719 de cărţi funciare, care vor fi înmânate gratuit cetăţenilor, în perioada următoare.

Obiectivul principal al Programului naţional de cadastru şi carte funciară 2015 – 2023 (PNCCF) este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri şi apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. PNCCF este finanţat din veniturile proprii ale ANCPI, precum şi din fonduri externe obţinute prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. De asemenea, în cadrul acestui proiect, o altă sursă de finanţare poate fi bugetul local.

Deja ai votat!