Absolvenţii de gimnaziu sunt aşteptaţi la liceele unde vor învăţa din toamnă

0

Absolvenţii de gimnaziu, promoţia 2020, trebuie să se prezinte la unităţile de învăţământ unde vor învăţa din toamnă. Potrivit calendarului de admitere stabilit de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în perioada 13 – 20 iulie, absolvenţii de gimnaziu trebuie să îşi depună dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi.

La nivelul judeţului Botoşani au fost repartizaţi 2.471 de elevi. Doi elevi au media de admitere 10 şi au fost admişi la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, specializarea matematică informatică. Ultimul elev admis are media 2,19 şi a fost repartizat la Liceul „Anastasie Başotă” Pomârla, specializarea ştiinţe ale naturii.

Dintre cei 2.471 de elevi repartizaţi în învățământul liceal de stat, 1.656 sunt la filiera teoretică și 815 la filiera tehnologică. 2.355 de elevi (95,3%) au medii de admitere peste 5, în timp ce 116 de elevi (4,7 %) au avut medii de admitere sub 5.

În etape anterioare repartizării computerizate au fost admişi: 331 de elevi la specializări vocaţionale; 32 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă şi 14 elevi pe locurile speciale rezervate elevilor cu cerinţe educaţionale speciale (CES).

Deja ai votat!
se încarcă...