spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTViaţă amară. O tânără nenorocită de soţ are nevoie de ajutor

Viaţă amară. O tânără nenorocită de soţ are nevoie de ajutor

O tânără din Vorniceni, căreia medicii nu îi mai dădeau şanse, are mare nevoie de ajutorul semenilor. Suferinţa ei aproape că este greu de redat în cuvinte. Povestea ei a fost adusă în atenţia botoşănenilor de către Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani. Luminiţa Elena Livanu are 34 de ani şi poate să spună că s-a născut a doua oară. „Luminița Elena are 34 de ani și, din păcate, este imobilizată la pat din cauza fostului soţ care, în urmă cu un an, aflat în stare de ebrietate, a lovit-o cu un fier în cap lăsând-o într-o baltă de sânge. În timpul căsniciei a avut parte doar de bătaie şi muncă la câmp. Era luată de lângă copii și forţată să lucreze la câmp, iar copiii rămâneau acasă singuri și flamanzi.

În cele din urmă, copiii au fost luați de către stat, iar mama a rămas singură să îndure bătăile încasate zilnic. Într-una din zile, soţul ei, aflat sub influenta alcoolului, a întrecut orice măsură și a lovit-o în cap cu un metal dur, lăsând-o într-o baltă de sânge, fără a suna după ajutor. După câteva zile, alertaţi de strigătele ei, vecinii au sunat la ambulanţă şi a fost transportată la spital, dar starea ei de sănătate era din ce în ce mai rea”, a povestit Daniel Câşlariu.

Luminița a rămas paralizată şi nu mai putea vorbi. La un moment dat, doctorii l-au chemat pe fratele ei mai mare să o ia acasă, spunându-i că ea mai are maxim două săptămâni de trăit.

Fratele a adus-o în casa părintească şi a îngrijit-o aşa cum s-a priceput el. „Un ultim miracol s-a întâmplat şi, după câteva săptămâni petrecute acasă, Luminița a început uşor – uşor să vorbească, ba mai mult, să îşi miște picioarele.

Din păcate, fratelui mai mare îi este foarte greu să o îngrijească pe sora mai mică, să o spele, să o schimbe și să o hrănească pentru că nu are condițiile necesare. El munceşte cu ziua prin sat. Cei doi fraţi stau într-o casă care stă să se dărâme.

Ar fi multe de spus despre această biată fiinţă, care la doar 34 de ani trece prin calvarul vieţii ei, dar mai multe sunt de făcut. Apelez din nou la toţi cei care ne pot ajuta pentru că dorim să îi facem o cameră Luminiței şi să îi schimbăm soba. De asemenea, dacă puteți și aveți posibilitatea, ne dorim să cumpărăm pampers mărimea M, alimente, un aragaz, un frigider și o maşină de spălat semiautomată. Dacă și dumneavoastră doriți să donați din puținul vostru o puteți face aici:

IBAN-ul contului curent în LEI deschis pentru ASOCIAŢIA GRUP CIVIC BOTOŞANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

IBAN-ul contului curent în EUR deschis pentru ASOCIAŢIA GRUP CIVIC BOTOŞANI este RO50BTRLEURCRT0530156401. Codul Swift BTRLRO22. Cu specificația LUMINIȚA https://www.paypal.me/Asociatiagrupcivic”, a mai transmis Daniel Câşlariu.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...