Viaţă amară. O tânără nenorocită de soţ are nevoie de ajutor

0

O tânără din Vorniceni, căreia medicii nu îi mai dădeau şanse, are mare nevoie de ajutorul semenilor. Suferinţa ei aproape că este greu de redat în cuvinte. Povestea ei a fost adusă în atenţia botoşănenilor de către Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani. Luminiţa Elena Livanu are 34 de ani şi poate să spună că s-a născut a doua oară. „Luminița Elena are 34 de ani și, din păcate, este imobilizată la pat din cauza fostului soţ care, în urmă cu un an, aflat în stare de ebrietate, a lovit-o cu un fier în cap lăsând-o într-o baltă de sânge. În timpul căsniciei a avut parte doar de bătaie şi muncă la câmp. Era luată de lângă copii și forţată să lucreze la câmp, iar copiii rămâneau acasă singuri și flamanzi.

În cele din urmă, copiii au fost luați de către stat, iar mama a rămas singură să îndure bătăile încasate zilnic. Într-una din zile, soţul ei, aflat sub influenta alcoolului, a întrecut orice măsură și a lovit-o în cap cu un metal dur, lăsând-o într-o baltă de sânge, fără a suna după ajutor. După câteva zile, alertaţi de strigătele ei, vecinii au sunat la ambulanţă şi a fost transportată la spital, dar starea ei de sănătate era din ce în ce mai rea”, a povestit Daniel Câşlariu.

Luminița a rămas paralizată şi nu mai putea vorbi. La un moment dat, doctorii l-au chemat pe fratele ei mai mare să o ia acasă, spunându-i că ea mai are maxim două săptămâni de trăit.

Fratele a adus-o în casa părintească şi a îngrijit-o aşa cum s-a priceput el. „Un ultim miracol s-a întâmplat şi, după câteva săptămâni petrecute acasă, Luminița a început uşor – uşor să vorbească, ba mai mult, să îşi miște picioarele.

Din păcate, fratelui mai mare îi este foarte greu să o îngrijească pe sora mai mică, să o spele, să o schimbe și să o hrănească pentru că nu are condițiile necesare. El munceşte cu ziua prin sat. Cei doi fraţi stau într-o casă care stă să se dărâme.

Ar fi multe de spus despre această biată fiinţă, care la doar 34 de ani trece prin calvarul vieţii ei, dar mai multe sunt de făcut. Apelez din nou la toţi cei care ne pot ajuta pentru că dorim să îi facem o cameră Luminiței şi să îi schimbăm soba. De asemenea, dacă puteți și aveți posibilitatea, ne dorim să cumpărăm pampers mărimea M, alimente, un aragaz, un frigider și o maşină de spălat semiautomată. Dacă și dumneavoastră doriți să donați din puținul vostru o puteți face aici:

IBAN-ul contului curent în LEI deschis pentru ASOCIAŢIA GRUP CIVIC BOTOŞANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

IBAN-ul contului curent în EUR deschis pentru ASOCIAŢIA GRUP CIVIC BOTOŞANI este RO50BTRLEURCRT0530156401. Codul Swift BTRLRO22. Cu specificația LUMINIȚA https://www.paypal.me/Asociatiagrupcivic”, a mai transmis Daniel Câşlariu.

+33 -3
se încarcă...