Bebeluş născut mort în braţele medicilor

0

Caz şocant petrecut în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), unde o femeie a născut chiar în momentul în care a fost adusă de ambulanţă.

Deşi astfel de cazuri ar fi trebuit duse la Maternitate, tânăra de 31 de ani, dintr-o localitate din judeţ, a spus că are o durere de burtă şi a ascuns faptul că ar fi însărcinată. De altfel, aceasta le-a spus cadrelor medicale că nici nu ştia că ar fi gravidă, deşi sarcina era în ultimul trimestru, aproape de termen.

Nici bine nu a intrat în cabinetul de consultaţii, spunând că simte dureri în zona abdominală, iar cadrele medicale s-au pregătit să o consulte, că femeia a intrat în travaliu, iar în câteva zeci de secunde s-a declanşat naşterea, luând prin surprindere tot personalul medical aflat în cabinet. Tânăra a fost ajutată să nască, ulterior cadrele medicale împărţindu-se în două echipe, una care să o asiste pe mamă, iar cealaltă care să acorde îngrijiri fătului, care nu respira. „Era vorba de un făt de sex feminin, prematur, în al treilea trimestru de sarcină, care a fost născut fără puls. Au fost începute manevrele de resuscitare, efectuate de personalul nostru, care s-a consultat şi cu un specialist neonatolog, însă, din păcate nu s-a putut stabili un puls”, a spus medicul primar Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD Botoşani.

Ulterior, mama a fost trimisă la Maternitate, pentru a i se acorda îngrijiri medicale.
Cadrele medicale presupun că femeia ar fi încercat să ascundă sarcina şi a venit la spital doar pentru că a simţit că fătul nu mai mişca, faptul că nu ar fi ştiut că este gravidă fiind extrem de greu de crezut, mai ales că aceasta era a şasea ei sarcină. Femeia le-a spus medicilor că simţea ca şi cum avea gaze şi de o zi a început să o doară mai tare burta, după ce senzaţia de balonare a dispărut.

Cazul este primul de acest fel înregistrat în secţia UPU-SMURD, unde medicii spun că au avut ocazia de a vedea aproape orice fel de cazuri medicale, prin prisma specialităţii lor.

+77 -77
se încarcă...