Liceul cu Program Sportiv va avea grupuri sanitare renovate

0

Liceul cu Program Sportiv Botoşani a fost desemnat câştigător în cadrul campaniei „Domestos susţine igiena în şcoli”, derulată de Domestos, în parteneriat cu Crucea Roșie Română. Dintre cele 88 de școli înscrise, Crucea Roșie Română a ales ca liceul botoşănean să beneficieze de modernizarea grupurilor sanitare.

Acest liceu botoşănean a fost dat în folosință în anul 1995 și are 870 de elevi, repartizați în 38 de clase, de la clasa 0 până la ultimul an de liceu. Activitatea cadrelor didactice şi elevilor este redată cel mai bine de cele aproximativ 2.000 de medalii în competiții sportive naționale și internaționale, dar şi de cei peste 150 de sportivi care au jucat sub culorile României în loturi naționale de juniori.

Siguranța elevilor noștri este o chestiune care ne preocupă constant. Din acest motiv ne-am înscris în acest proiect și suntem bucuroși că unitatea școlară va beneficia de renovarea grupurilor sanitare. Este un pas esențial pe măsură ce ne apropiem de momentul în care copiii se vor reîntoarce la cursuri: îi vom putea întâmpina în condiții optime”, a declarat profesorul Ioan Huncă, directorul Liceului cu Program Sportiv.

În plus, 25 de unități de învățământ din întreaga țară vor beneficia de kituri cu produse de dezinfectare și igienizare oferite de Domestos.

Ne pasă de viitorul elevilor din România și ne dorim ca întoarcerea lor la școală să  se realizeze în siguranță, din punct de vedere igienic, fără nicio excepție. În 2020, încă mai există  școli cu toalete în curte, unde elevii sunt forțați să iasă în frig și le este refuzat dreptul la decență și igienă. Prin eforturile noastre ne dorim să ne putem mândri cu o Românie în care toți elevii au acces la toalete curate. De aceea, de peste 5 ani susținem unitățile de învățământ și igiena în școli. Acum, cu atât mai mult, în contextul COVID-19, eforturile noastre sunt concentrate pentru asigurarea de condiții optime de igienă și siguranță a copiilor”, a declarat Camelia Pop, Brand Manager Domestos & Savo Unilever South Central Europe.

Reprezentanţii Crucii Roşii Române analizează periodic înscrierile în campanie și le este ușor să aleagă o singură școală pe trimestru care beneficiază de construirea sau renovarea grupurilor sanitare. „E trist și îngrijorător că sunt atât de multe școli cu igienă precară în România și că încă ne confruntăm cu situații unde există toalete în curtea școlii. Continuați să ne semnalați problemele școlilor pe care le cunoașteți și înscrieți-le în campanie pentru a oferi copiilor dreptul la toalete curate!”, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române.

Înscrierile în campania ”Domestos susține igiena în școli” continuă pe site-ul campaniei pentru toate cele 3 categorii din concurs – construirea unui grup sanitar, acolo unde acesta este în curte, renovarea și modernizarea toaletelor sau acces la kituri de produse necesare pentru întreținere, curățare și igienizare, atât de importante în general, dar cu atât mai mult în contextul riscului de îmbolnăvire de COVID-19. Până în prezent, au fost făcute 356 de înscrieri valide în toate cele trei categorii.

+2 -1
se încarcă...