sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăLocalColegiul "AT Laurian" găzduieşte o nouă ediţie a Şcolii de vară

Colegiul „AT Laurian” găzduieşte o nouă ediţie a Şcolii de vară

Colegiul Național „AT Laurian” găzduieşte în aceste zile a noua ediţie a „Ecole d’été 2020” (Şcoala de vară). Invitatul special al Școlii de Vară este Olivier Noël, lector la Facultatea de Litere Iași, colaborator  al Institutului Francez Iași.

În acest an, şcoala de vară este organizată în condiţii speciale.

Chiar dacă situația generală nu este favorabilă organizării evenimentelor publice, am găsit o formulă care să asigure respectarea normelor corespunzătoare și anume: formulă restrânsă cu 11 elevi și doi, trei profesori, activități în aer liber, program scurt de doar trei  ore, purtarea măștilor și utilizarea de produse dezinfectante”, a declarat profesorul Gabriela Mangîr.

Activitățile sunt susținute de Iuliana Guriță și Gabriela Mangîr, cadre didactice care predau limba franceză la Colegiul „AT Laurian” şi includ jocuri, concursuri, teatru, crearea de benzi desenate, cântece sau exerciții de expresivitate corporală.

Prin aceste activități ne propunem să promovăm limba franceză, actualizăm cunoștințele elevilor și îi încurajăm în achiziționarea de noțiuni noi, asigurăm petrecerea timpului liber în mod plăcut și eficient, creăm un spațiu și un timp de educație non-formală”, a mai precizat Gabriela Mangîr.

Elevii participanți au vârste cuprinse între 10 și 18 ani. La unele activități participă şi absolvenți de la clasele bilingv franceză (Raluca Balan, studentă la Facultatea de Teatru din Cluj și Adelina Borfotină, studentă la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iași).

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
1.6 ° C
1.6 °
1.1 °
67 %
4.2kmh
53 %
sâm
2 °
Dum
2 °
lun
1 °
mar
2 °
mie
4 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

„Tradiţii” strămoşeşti la Mileanca. Porţile furate în noaptea de sfântul Andrei au ajuns şi pe stâlpii de electricitate.

EDITORIAL

Gata, a trecut și Ziua Națională. Politicienii au făcut ceea ce știu mai bine, și anume au ieșit din birouri și și-au recitat discursurile...

GÂNDUL ZILEI

O terasă, bunăoară, Definită elegant, E una scoasă afară Din restaurant! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...