Violator periculos scăpat peste graniță

♦ Botoșăneanul care a răpit, sechestrat și violat o femeie pe parcursul a trei zile a reușit să fugă din țară, chiar dacă era căutat de o armată de polițiști ♦ Suspectul este unul dintre mulții infractori eliberați de recursul compensatoriu

Individul considerat principalul suspect în cazul violului de la Cotu Miculinți (comuna Coțușca) a reușit să fugă din țară. Anchetatorii au solicitat ajutorul autorităților străine. Pe numele bărbatului a fost emis un mandat european de arestare, iar polițiștii l-au dat în consemn prin intermediul Interpol. „Există o serie de informații cu privire la locul în care s-ar afla acesta și de aceea s-a luat deja legătura cu autoritățile străine în vederea punerii în aplicare a mandatului european de arestare”, a declarat pentru „Monitorul” prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, Liviu-Ionuţ Păiuși.

Violul a fost comis în urmă cu aproape două luni, mai exact pe 26 iunie a.c. Atunci, Sorin M., în vârstă de 45 de ani, a răpit o pe femeie în vârstă de 41 de ani, din sat, care suferă de unele afecțiuni psihice, a dus-o pe un câmp, unde a legat-o, a lovit-o și a violat-o timp de trei zile. Pe 29 iunie, femeia a reușit să scape și s-a întors acasă, cu fața tumefiată și legată la mâini. Alertate de dispariția femeii, rudele au sesizat poliția.

În timpul căutărilor, individul, care figura printre suspecți, a negat că ar ști ceva, dar imediat ce femeia a scăpat, el a fost dat în consemn. Anchetatorii cred că acesta a fugit imediat ce faptele au ieșit la iveală și de aceea au cerut arestarea lui în lipsă. Astfel, pe 30 iunie, Judecătoria Darabani a emis pe numele lui Sorin M. un mandat de arestare preventivă.

Fapte comise imediat după ieșirea din carantină

Potrivit informațiilor oficiale, Sorin M. a fost eliberat din penitenciar în 2018, după o altă comisă faptă cu violență. Ulterior, el a plecat din țară, iar o perioadă a stat prin străinătate. Vara aceasta a revenit acasă şi a fost plasat în izolare la domiciliu. Bărbatul a încălcat însă restricțiile și atunci s-a dispus carantinarea instituționalizată. Vineri, pe 26 iunie, când se presupune că ar fi răpit-o pe femeie, Sorin M tocmai părăsise hotelul Premier.

Șir de condamnări la activ

Cu mai multe condamnări la activ, Sorin M este considerat a fi extrem de violent. Pe 15 ianuarie 2013, el s-a bătut cu un alt localnic, pe care a fost cât pe ce să îl omoare. Un an mai târziu, el a mai lovit un tânăr cu o bâtă, pe un drum din sat. După numai circa o lună, în septembrie 2014, el a mai atacat o consăteancă, dar a fost imobilizat de localnici. Condamnat de fiecare dată, el a stat închis în mai multe penitenciare și a fost eliberat în 2018, din Penitenciarul Poarta Albă Constanța, după ce a beneficiat și de diminuarea pedepsei în baza legii privind recursul compensatoriu.

Deja ai votat!