Dispută pentru copii într-o familie din Știubieni. Polițiștii au făcut uz de armă

Polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au emis, miercuri (n.r. – 19 august a.c.), ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 34 de ani din comuna Știubieni, sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj și distrugere.

Măsura a fost dispusă după ce o tânără din comuna Știubieni a solicitat, miercuri seară, intervenția polițiștilor pentru a-și putea recupera copiii minori, aflați în custodia sa, de la locuința fostului soț. Două echipaje de poliție s-au deplasat în locul indicat de apelantă, găsind-o în interiorul unui autoturism, al cărui parbriz era distrus, aceasta declarând ca fostul soț ar fi distrus parbrizul cu o bâtă.

„Tânărul de 34 de ani se afla în curtea locuinței, împreună cu tatăl său, având asupra lui un spray iritant lacrimogen și o cazma, iar la sosirea echipajelor de poliție au devenit agresivi fizic și verbal, preferând injurii și expresii jignitoare la adresa forțelor de ordine. Întrucât nu s-au supus somațiilor polițiștilor, asupra celor doi a fost pulverizat spray iritant lacrimogen, însă aceștia nu au renunțat la comportamentul agresiv, tânărul de 34 de ani, ripostând la rândul său, moment în care unul dintre polițiști a folosit armamentul din dotare, executând două focuri în plan vertical”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Ulterior, tânărul de 34 de ani a aruncat cu cazmaua înspre polițiști, fără a-i răni, moment în care a fost imobilizat și încătușat. Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Deja ai votat!