vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTPensiile majorate se vor achita la timp

Pensiile majorate se vor achita la timp

Angajații Casei Județene de Pensii (CJP) Botoșani au terminat de calculat pensiile pentru luna septembrie, așa că de săptămâna viitoare vârstnicii vor primi pensiile majorate.
„Noi de miercuri am trimis fișierele cu noua valoare a punctului de pensie, 1.442 de lei, iar colegii din Centrală au terminat și de tipărit cupoanele cu noile valori. De pe 1 septembrie, Poșta Română va începe distribuirea cupoanelor și plata pensiilor conform graficului stabilit încă de anul trecut. Nu există nicio problemă care să împiedice sau întârzie plata pensiilor”, a declarat directorul adjunct al CJP Botoșani, Narcis Drețcanu.

Următoarele pensii vor ajunge şi mărite şi la timp”

De altfel, într-o postare pe Facebook, și ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a dat asigurări că pensiile mărite vor ajunge la timp în septembrie. „Următoarele pensii vor ajunge şi mărite şi la timp… Cu o mână de oameni serioşi din CNPP cărora le mulţumesc pentru tot efortul din aceste zile!”, a scris ministrul.

Aceasta precizează că la nivelul conducerii Poştei se pun la punct ultimele detalii. „Sunt într-o permanentă legătură la nivelul conducerii Poştei şi văd că se implică punându-şi la punct ultimele detalii. Îi rog pe poştaşii care le (mai) spun pensionarilor că nu vor primi pensiile la timp, să rămână angajaţi serioşi. Am cunoscut mulţi angajaţi serioşi în Poştă. Celor care au intrat în campanie electorală sau celor care sunt obişnuiţi să nu aibă încredere, le spun că #sepoate face treabă şi în administraţie sau în companiile de stat. Cu seriozitate, în fiecare zi – nu din când în când – şi cu un autentic spirit de echipă”, încheie ministrul Muncii.

Punctul de pensie se majorează cu 14%

Potrivit rectificării bugetare, publicate în 19 august în Monitorul Oficial, punctul de pensie se majorează cu 14% de la 1 septembrie, la 1.442 de lei.

La nivelul județului Botoșani, la începutul lunii august, erau în plată 93.012 pensionari, iar valoarea medie a venitului era de 1.102 lei. Astfel, în medie, pensionarii vor primi în plus 150 lei, valoarea majorării fiind influențată de punctajul realizat de fiecare vârstnic.
Peste 50.000 persoane au avut în luna august pensii mai mici de o mie de lei. Aceștia vor primi 140 de lei în plus la pensie. Valoarea pensii minime va crește de la 704 lei la 800 de lei. Persoana care încasează cea mai mare pensie din Botoșani, o femeie de afaceri, va primi în plus aproximativ 1.800 de lei, astfel că pensia ei se va apropia de 15.000 de lei lunar.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
9.4 ° C
10.5 °
8.9 °
47 %
4.2kmh
25 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...