vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTPatru noi cazuri de covid în ziua cu un nou record naţional...

Patru noi cazuri de covid în ziua cu un nou record naţional de îmbolnăviri

Patru botoșăneni, respectiv un bărbat și trei femei, au fost diagnosticați cu noul coronavirus în ulimele 24 de ore. Acestea sunt singurele cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost depistate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1306, joi, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

De miercuri, de la ora 10:00, până joi la aceeași oră, au fost prelucrate 284 de probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19. Numărul cazurilor active în prezent a scăzut, însă, la 92, întrucât în ultimele 24 de ore au fost declarați vindecați alți zece botoșăneni.

Bilanțul deceselor înregistrate în rândul botoșănenilor infectați este 95. La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 26, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

România a ajuns la 83.150 de cazuri confirmate de COVID-19, de la începutul crizei. Până acum, 36.677 de persoane s-au vindecat, dintre care 391 în ultimele 24 de ore. Cel mai ridicat număr de cazuri noi În ultimele 24 de ore, 1.504 cazuri noi au fost înregistrate. Este pentru prima oară când în țara noastră este depășit pragul de 1.500 de cazuri.

Până acum, cel mai ridicat număr de cazuri noi confirmate într-o zi a fost 1.454 și a fost înregistrat pe 13 august. Totodată, alte 583 de persoane au fost retestate pozitiv. Numărul total de cazuri pozitive, cele noi și cele retestate pozitiv, a fost înregistrat dintr-un număr 25.052 de teste, cu aproximativ 700 mai puține față de ieri, când au fost 1.256 de cazuri.

38 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore

Alte 38 de persoane (22 de bărbați și 16 femei) au decedat în ultimele 24 de ore, din cauza COVID-19. 37 de persoane care și-au pierdut viața sufereau de alte afecțiuni, iar una nu suferea de alte boli. De la izbucnirea crizei, 3.459 de oameni infectați cu COVID-19 au murit. În prezent, 7.288 de pacienți sunt internați, cu 83 mai mulți față de ziua precedentă. La terapie intensivă se află 492 de persoane, cu zece mai puțini față de ieri.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...