Apă cu porția (programul de furnizare)

0

Localități importante din apropierea reședinței de județ vor avea apă cu porția. Decizia a fost luată în ședința Consililiului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) la solicitarea operatorului de apă, Nova Apaserv.

Potrivit unui comunicat de presă al CJSU, s-a luat în calcul și contextul epidemiologic, dar lipsa precipitațiilor și temperaturile ridicate din ultima perioadă care au dus la creșterea consumului de apă au determinat autoritățile să stabilească un program de furnizare a apei pentru luna septembrie pentru localitățile alimentate cu apă din conducta Botoșani-Flămânzi. Este vorba de comunele Cristești, Bălușeni, Coșula, Copălău și orașul Flămânzi. Toate vor primi apă doar câteva ore pe zi.

În prezent, localități cu aglomerări mari de populație, aflate la capetele de coloane ale aducțiunilor principale nu beneficiază de furnizarea apei 24 de ore din 24 din cauza utilizării excesive a apei în diferite scopuri (udarea culturilor agricole, a gazonului, umplerea bazinelor etc). Soluția pompării și distribuirii controlate, raționalizate, după un anumit program este de natură să asigure existența apei cu intermitență, dar și posibilitatea de a garanta că cel puțin câteva ore pe zi, un oraș precum Flămânzi ar beneficia de apă potabilă din rețeaua de distribuție. Reprezentanții Nova ApaServ susțin că în situația revenirii la un consum rațional și ponderat constatat în celelalte luni ale anului, se va reveni la o stare de normalitate”, se mai arată în comunicatul CJSU.

Program de furnizare:

Comuna Cristești – luni, miercuri, vineri, duminica 8:00-21:00

Comuna Bălușeni – marți, joi, sâmbătă 8:00-14:00

Sat Draxini (com Bălușeni) – luni, miercuri, vineri, duminică 8:00-14:00

Comuna Coșula – marți, joi, sâmbătă 8:00-21:00

Comuna Copălău – zilnic, 8:00-16:00

Oraș Flămânzi – zilnic, 6:00-10:00

Deja ai votat!