Macaleți a primit decizia de încetarea a contractului de muncă

0

Directorul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Botoșani, Eugen Mateciuc (foto), a trecut pe la Consiliul Județean (CJ) Botoșani pentru a-i înmâna lui Costică Macaleți decizia de încetarea a contractului individual de muncă justificat de „îndeplinirea cumulativă a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare”.

Acesta susține că l-a înștiințat pe șeful CJ, al cărui post de bază era la APM, în termenul legal de cinci zile, astfel încât acesta să-și poată completa dosarul de pensionare. Mateciuc susține că Macaleți nu a solicitat o prelungire a contractului de muncă peste vârsta standard de pensionare, dar și dacă ar fi făcut-o nu i-ar fi aprobat-o, pentru că nu a fost de acord cu nicio cerere de acest fel de la alți angajați care se aflau în situația lui.

Costică Macaleți susține că luni, la o zi după ce împlinește 65 de ani, va merge la Casa Județeană de Pensii (CJP) pentru a-și depune dosarul de pensionare. „Sper să obțin cât mai repede decizia ca să o depun și la Parlament”, a recunoscut președintele CJ, care va rămâne în funcție până la sfârșitul mandatului.

Pe lângă pensia de contributivitate, Costică Macaleți va mai primi și pensie specială ca fost parlamentar. El are un mandat plin și încă două fracții, care, însumate, dau cam încă un mandat. Astfel, Macaleți va primi în jur de 8.000 de lei pensie specială, la care se va adăuga cea rezultată din calcul pe contributivitate. În acest an, punctajul de pensie este ajustat cu 1,41, deci și acesta va fi mai mare cu 41%. Cu pensia specială pentru aleșii locali, care este deocamdată prorogată, Costică Macaleți va câștiga la pensie cam tot atâta cât câștigă acum ca președinte al CJ.

Deja ai votat!