Tânăr căzut de pe o scară trimis cu elicopterul la Iaşi (video)

Un bărbat de 34 de ani, din Botoşani, a fost preluat, luni seară, de elicopterul SMURD şi transferat la Iaşi.

Tânărul, din Săveni, a ajuns la Urgenţe luni dimineaţă, după ce a căzut de la înălţime. Incidentul a avut loc în Săveni, în momentul în care acesta s-a suit pe o scară. La un moment dat, când era la aproape trei metri de sol, tânărul s-a dezechilibrat şi a căzut în gol.

Din nefericire, acesta a căzut cum nu se putea mai rău, aterzând cu capul pe sol şi suferind mai multe traumatisme puternice. Câţiva oameni, martori ai evenimentului, au sunat la 112 şi au cerut ajutorul cadrelor medicale. La faţa locului a ajuns o ambulanţă, care l-a preluat şi transportat la Urgenţe. Ulterior, tânărul a fost supus mai multor investigaţii, care au scos la iveală o serie de leziuni la nivelul creierului. „Pacientul a fost diagnosticat cu o hemoragie intracraniană. Din acest motiv a fost solicitat transferul pe calea aerului într-o clinică de specialitate din Iaşi. O ambulanţă cu medic l-a predat echipajului de la elicopterul SMURD”, a precizat Bogdan Ursu, medic coordonator în cadrul dispeceratului SJA-ISU.

Aeronava SMURD a aterizat pe terenul unităţii militare 01189, de unde a preluat bărbatul în stare gravă şi l-a transportat la Iaşi.

Deja ai votat!