Înșelăciune prin metoda „Ghiulul”. Dorohoian păcălit de doi prahoveni

Doi tineri din județul Prahova sunt cercetați de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune, după o țeapă comisă prin metoda „Ghiulul”. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, duminică, pe 6 septembrie a.c., în timp ce se aflau într-o stație de alimentare cu carburanți de pe raza municipiului Dorohoi, cei doi tineri de 22 de ani au acostat un dorohoian de 34 de ani, căruia i-au oferit spre vânzare o bijuterie (ghiul) din metal de culoare aurie, susținând că ar fi un metal prețios, contra sumei de 100 de lei, motivând că nu au suficienți bani pentru alimentarea cu combustibil a autoturismului.

Ulterior, dorohoianul a realizat că a fost înșelat și a anunțat poliția, suspecții fiind interceptați în trafic, pe raza comunei Leorda. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar cercetările continuă, urmând ca în funcție de rezultatele investigațiilor să fie dispuse măsuri procedurale.

Potrivit polițiștilor, escrocheriile prin metoda „Ghiulul” se bazează în primul rând naivitatea oamenilor. Doi asa-ziși cetățeni străini, sub pretextul că au rămas în pană de combustibil și au nevoie de bani, oferă la schimb un ghiul, despre care susțin că este din aur, dar în realitate acesta este un fals. „Vă recomandăm să nu dați curs unor astfel de oferte, oricât de atractive vi se par în acel moment”, spun polițiștii.

Deja ai votat!