Cinci tineri de la Centrul de Plasament din Truşeşti internaţi cu Covid19 (video)

0

Cinci adolescenţi de la Truşeşti au fost internaţi în spital spital cu Covid19. Aceştia fac parte din centrul de plasament din localitate, care a mai avut pozitivi în urmă cu exact o săptămână. Sâmbătă au ajuns la spital patru dintre ei, cu vârste de 10, 16, 18 şi 19 ani. Luni a ajuns un al cincilea, în vârstă de 18 ani.

„Cei cinci au ieşit pozitivi în urma testărilor care se fac în mod obişnuit. Nu sunt simptomatici, starea lor fiind foarte bună, din fericire. Au fost patru sâmbătă şi unul luni dimineaţă”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

După ce au primit rezultatul de la analize, reprezentanţii DSP au decis transferul tinerilor la Botoşani. În acest sens a fost trimisă autospeciala pentru transport victime multiple a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, care i-a luat pe cei patru adolescenţi şi i-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe. Aceştia au fost supuşi la mai multe teste de sânge şi radiologice, după care au fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase, pentru supraveghere medicală timp de 48 de ore.

În cazul în care nu vor manifesta simptome, aceştia vor fi externaţi înapoi în centru.

Cazurile au apărut la exact o săptămână după ce alţi patru copii de la Centrul de Plasament Sfântul Nicolae Truşeşti, au fost internaţi în spital.

Centrul de la Truşeşti are în prezent 26 de copii cazaţi. Dintre aceştia 9 au fost deja confirmaţi cu noul coronavirus.

Deja ai votat!