Zeci de amenzi în urma controalelor anti-Covid

0

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În total, la controale au participat peste 100 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică precum și lucrători din cadrul Protecției Consumatorului și Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), au fost executate 9 acțiuni punctuale și au fost verificate 76 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate. „În total, au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 23.800 de lei. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadru IPJ Botoșani.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

Deja ai votat!