Șoferii tupeiști luați în colimator de polițiștii rutieri

0

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au organizat, marți (n.r. – 15 septembrie a.c.), o acțiune pe raza municipiului Botoșani, pe linia combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și pentru identificarea și sancționarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor sau opresc/staționează autovehiculele pe trecerile pentru pietoni sau la mai puțin de 25 de metri față de acestea.

Cu ocazia acțiunii au fost legitimate 68 de persoane, fiind controlate 56 de autovehicule. Totodată, 16 șoferi au fost testați alcoolscopic. „În urma neregulilor constatate au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 3.400 de lei. De asemenea, au fost reținute cinci permise de conducere și două certificate de înmatriculare”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Acțiunea de ieri a venit după alte controale organizate în trafic de polițiștii rutieri, acțiuni care i-au avut în centrul atenției tot pe șoferii care își lasă mașinile pe trecerile de pietoni sau în apropierea acestora, punându-i în pericol pe cei care doresc să traverseze strada sau pe ceilalți conducători auto aflați în trafic. Intervenția polițiștilor a venit după o tragedie petrecută pe 23 august a.c. pe strada Împărat Traian Atunci, o femeia care s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni a fost accidentată mortal de un tânăr care circula cu un Audi și a observat-o prea târziu din cauza mașinilor parcate în apropierea trecerii de pietoni.

Deja ai votat!