Plimbări în natură încheiate cu accidente grave

Botoşănenii încearcă să iasă la plimbări în natură tot mai mult în ultima perioadă, forţaţi şi de restricţiile impuse de covid. Din acest motiv, mulţi dintre ei încearcă să se bucure de natură prin mijloace mai puţin convenţionale, cum ar fi plimbările cu motociclete speciale sau cu ATV-uri. Din păcate, acest lucru nu a rămas, însă, şi fără repercusiuni.

Astfel, doi bărbaţi au ajuns la spital în stare gravă după ce au căzut de pe motocicletă şi ATV. Cei doi se plimbau prin pădurile din jurul oraşului când au avut loc accidentele. Ambele evenimente au avut loc în weekend, când oamenii au încercat să profite de vremea frumoasă de afară.

Primul a ajuns la spital un bărbat de 41 de ani, din oraş. Acesta se afla cu un ATV pe un drum forestier din zona pădurii Rediu, însă, la un moment dat, a bruscat acceleraţia, s-a dezechilibrat şi a căzut de pe şa. Norocul său a fost că amicii săi au apelat imediat serviciul 112, la faţa locului sosind o ambulanţă.

Bărbatul a fost preluat de cadrele medicale şi transportat la Urgenţe, unde a fost diagnosticat cu hemoragie internă. Acesta a fost internat pe secţia de reanimare a spitalului.

Bărbat în stare gravă după ce a căzut de pe motocicletă

La câteva ore distanţă, un alt apel la 112 cerea ajutor pentru un motociclist. Acesta a căzut în apropiere de Observatorul din Ipoteşti.

Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, s-a dezechilibrat şi s-a lovit puternic la cap. Amicii săi au cerut ajutorul cadrelor medicale, însă a fost nevoie de o adevărată desfăşurare de forţe pentru a-l recupera din pădure. „Drumul era impracticabil pentru ambulanţă, astfel că am avut parte de ajutorul unui pădurar. Acesta ne-a dus la locul intervenţiei cu un autoturism de teren. Pacientul a fost imobilizat traumatic şi ulterior transportat în siguranţă la spital”, a spus un asistent din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Tânărul a suferit o comoţie cerebrală, cu pierderea temporară a stării de conştienţă, însă cadrele medicale de la Ambulanţă au reuşit să îl stabilizeze, iar starea lui s-a ameliorat până la spital.

Deja ai votat!