spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTRăzboi între o parte din angajaţi şi conducerea Poliţiei Locale (video)

Război între o parte din angajaţi şi conducerea Poliţiei Locale (video)

O parte dintre angajaţii Poliţiei Locale Botoşani acuză conducerea că nu a luat toate măsurile de protecţie anti-covid, motiv pentru care patru poliţişti s-au infectat cu noul virus, iar alţi trei au ajuns în izolare. Angajaţii de la Ordine Publică spun că de la începutul pandemiei şi până acum nu li s-au asigurat materiale de protecţie şi dezinfecţie, însă, au reclamat acest lucru abia după cinci luni de pandemie.

Cei care s-au răzvrătit împotriva conducerii spun că în momentul în care a apărut prima suspiciune de Covid, şefii au încercat să ascundă acest caz, motiv pentru care alţi colegi s-au îmbolnăvit. Mai mult susţin ei, în cazul unora dintre colegi, au avut de suferit şi membrii familiei. „Dacă a ştiut că un coleg de-al nostru este bolnav, cu simptome de pe 18 august, de ce a ţinut ascuns şi nu i-a solicitat un test? A făcut test după 3 săptămâni. Nu îl acuz pe colegul meu, cât îl acuz pe domnul Onuţu (n.r., şeful Poliţiei Locale). I-a sunat pe colegii mei şi i-a ameninţat voalat să aibă grijă ce vorbesc. A spus că a luat toate măsurile pentru protecţia noastră. Fals! Singura protecţie a fost să pună banda la intrare că să nu meargă nimeni la birouri”, a spus Gheorghe Bostan, unul dintre poliţiştii locali depistaţi pozitiv la Covid19.

„Maşinile nu au fost dezinfectate”

Majoritatea poliţiştilor locali de la structura de Ordine Publica susţin că de la începutul pandemiei şi până la apariţia primelor cazuri, la începutul lunii septembrie, li s-au asigurat doar câteva măşti de protecţie pe care au fost nevoiţi să le spele pentru a le refolosi. De asemenea tehnica din dotare şi maşinile nu au fost dezinfectate în niciun fel. „Maşinile nu au fost dezinfectate. Abia pe 2 sau 3 septembrie”, a spus Denis Burlacu, poliţist local.

Acuzaţii infirmate de conducere

De cealaltă parte, şeful Politiei Locale Botoşani, colonelul în rezervă Ioan Onuţu, susţine că au fost luate toate măsurile de protecţie pe perioada pandemiei, iar nemulţumirea subordonaţilor vine de la faptul că unii membrii ai familiilor acestora au avut de suferit la locurile de muncă din cauza izolării impuse. „Se poate verifica că există un plan de măsuri, cu prevederi legale, iar fiecărui şef de structură i-a revenit sarcina de a-l pune în aplicare. Este punctul de vedere al unui număr limitat de persoane din cei 101 angajaţi. Noi putem face dovada celor care au beneficiat de măşti, alcool sanitar pentru a se dezinfecta şi substanţe pentru dezinfecţia tehnicii”, a spus colonelul în rezervă Ioan Onuţu, şeful Poliţiei Locale Botoşani.

Mai mult, contabila instituţiei a prezentat o listă cu toate achiziţiile, care au avut loc aproape săptămânal, de materiale de dezinfecţie şi protecţie. Conducerea spune că cei care s-au îmbolnăvit sunt doar din cadrul serviciului de Ordine Publică, pentru că aceştia sunt şi cei mai expuşi noului coronavirus.

Potrivit declaraţiilor de avere, poliţiştii locali câştigă lunar între 2.600 şi 4.500 de lei, la care se adaugă şi 1.000 de lei lunar alocaţia de hrană.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
66 %
1.3kmh
96 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...