Informații despre pensii disponibile online

Persoanele care se află în pragul pensionării şi acelea care vor să afle dacă angajatorul le-a virat contribuţia la pensie sau declarat la stat salariul şi numărul corect al orelor de muncă efectuate au posibilitatea să afle aceste date de pe internet, accesând site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP).

Lunar, aproximativ 40 de botoșăneni solicită deschiderea conturilor online pe site-ul instituției, cnpp.ro.

Persoanele care îşi deschid un asemenea cont au mai multe beneficii și anume: pot să vadă datele din carnetele de muncă, stagiile de cotizare anuale şi lunare (începând cu 1 aprilie 2001) şi respectiv vechimea şi venitul brut realizat, indiferent dacă sediul angajatorului este în Botoșani sau în alt judeţ. De asemenea, titularii conturilor online pot vedea ce punctaj au realizat în sistemul unitar de pensii publice (din aprilie 2001 la zi) şi pot avea acces la informaţii privind declaraţiile nominale depuse de angajatori, despre viramentele la Pilonul II de pensii private şi despre fişa financiară privind declaraţiile individuale de asigurare socială şi/sau contracte de asigurare socială încheiate cu casele teritoriale de pensii.

Paşii de urmat pentru deschiderea acestui cont online sunt: accesarea paginii www.cnpp.ro, căutarea secţiunii „De ce să îmi fac cont”, unde se aplică pentru solicitarea deschiderii unui cont online la câmpul „Completează formular”, completarea cu datele personale a formularului online, listarea formularului pentru deschiderea contului online, însoţit de copia actului de identitate al titularului, se depune la sediul casei judeţene de pensii. Potrivit reprezentanților Casei Judeţene de Pensii (CJP) Botoșani, depunerea cererii se poate face și prin Poștă, curier la adresa: Calea Naţională 85, CP 710048, online la pensii.botosani@cnpp.ro sau cjpbt.cnpas@yahoo.com sau prin fax la numărul 0231.513.517.

În urma procesării cererii de activare a contului de către CJP Botoșani, solicitantul va primi un user şi parola pentru a-şi accesa contul.

Deja ai votat!