Faptele bune fac minuni – Casă nouă pentru bunica Eleonora (video)

După o viaţă marcată de sărăcie şi probleme de sănătate, la vârsta de 80 de ani, Eleonora Răuță, din satul Hilișeu – Cloșca, a realizat că nu este singură pe lume. Asociaţia „Grup Civic” Botoşani, condusă de Daniel Câşlariu, i-a ridicat în doar 12 zile o căsuţă nouă. În câteva zile bunica se va putea muta din vechea locuinţă, care stă să se dărâme, în una nouă.

Bunicii îi vine greu să creadă că lângă casa bătrânească a prins contur o nouă căsuţă. Pe holul căsuţei vom amenaja bucătăria, cu aragaz, frigider şi deşi ei îi este frică să folosească aragazul, cred că în cele din urmă îşi va învinge frica şi va realiza cât îi va fi de ajutor la pregătirea hranei. În cameră îi vom face şi o sobă pentru a nu mai suferi de frig în sezonul rece. Ea are o constituţie firavă şi abia dacă îşi mai poate folosi mâna şi piciorul stâng. Dar toate problemele cauzate de sănătatea şubredă şi sărăcie par a păli în faţa bucuriei de a-şi vedea un mare vis împlinit”, a declarat Daniel Câşlariu.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei „Grup Civic”, în acest proiect umanitar s-au implicat primarul, viceprimarul comunei Hilişeu Horia şi alţi oameni care cred în putea faptelor bune. Bunica a intrat ieri pentru prima oară în noua căsuţă, cu emoţie şi speranţă că Dumnezeu îi va mai da zile pentru a se bucura de condiţii normale de trai. I-a arătat lui Daniel cam unde ar vrea să fie soba, patul, dovadă că abia aşteaptă ca lucrările să fie finalizate.

„Luam coceni de la capre şi puneam pe foc”

Ea nu poate uita frigul îndurat iarna trecută. „Să mă încălzesc, că tare frig mi-a mai fost iarna trecută, vai de capul meu. Luam coceni de la capre şi puneam pe foc. Dumnezeu să aibă grijă de dumneavoastră şi de toţi cei care au dat o mână de ajutor şi mie să-mi dea sănătate să trăiesc măcar un an în casa nouă. Dumnezeu să vă dea sănătate şi bucurie”, a spus Eleonora Răuţă.

Daniel Câşlariu a ţinut să le mulţumească tuturor care s-au implicat în acest proiect. „Oameni buni, eu vă mulţumesc din suflet pentru tot ajutorul şi Dumnezeu să vă răsplătească înmiit pentru toate faptele bune! Vă rog să ne fiţi alături în continuare pentru ca bunica să se mute cât mai curând în noua ei căsuţă”, a mai transmis Daniel.

Cei care doresc să contribuie la împlinirea visului bunicii, au la dispoziţie conturile Asociaţiei „Grup Civic: RO03BTRLRONCRT0530156401 (lei), RO50BTRLEURCRT0530156401 (euro), codul Swift BTRLRO22, cu specificația Eleonora.

Deja ai votat!