vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTEchipa de handbal a judeţului afectată grav de Covid19 » Prezența la...

Echipa de handbal a judeţului afectată grav de Covid19 » Prezența la turneul de la Sf. Gheorghe pusă sub semnul întrebării!

Cea mai importantă echipă de handbal a Botoşaniului a fost lovită din plin de noul coronavirus.

Nu mai puţin de 15 componenţi ai lotului, care au reușit o performanţă incredibilă, promovarea în premieră în Liga Zimbrilor, au fost depistaţi pozitivi. Vestea proastă a picat chiar înainte de deplasarea echipei pentru o nouă etapă de promovare. Aceasta ar urma să se dispute la Sfântu Gheorghe, pe 4-11 octombrie.

Echipa botoşăneană s-a testat înainte de deplasare, aşa cum prevede Protocolul Medical adoptat la nivelul Federaţiei Române de Handbal. Rezultatele au venit în noaptea de luni spre marţi, indicând că 15 membri ai echipei sunt pozitivi la Covid19.

Toţi cei depistaţi pozitiv urmează să fie internaţi şi monitorizaţi, unii din ei având simptome specifice bolii, alţii fiind asimptomatici.

Cătălin Stolereu a recunoscut că unii dintre jucători au prezentat simtome încă din timpul primului turneu de la Sf. Gheorghe și nu a exclus varianta ca problemele să fi plecat de acolo.

„Nu exclud varianta ca totul să fi plecat de la Sf. Gheorghe unde a avut loc atât turneul pentru promovare cât și primul turneu din Liga Zimbrilor (n.r. turneu care a reunit primele trei etape ale campionatului). Pe timpul turneului au fost jucători care s-au simțit rău și pe care i-am trimis acasă. Avem și jucători care au acuzat și răceli, au prezentat simptome, dar care au primit medicamentație în urma unui control la medic”, a declarat Cătălin Stoleru pentru Monitorul de Botoșani.

Liga Zimbrilor în pericol

Două echipe au deja mari probleme din cauza Covid19, CSM Bacău şi Minaur Baia Mare. Regulamentul prevede obligația înscrierii în Raportul de joc a minim 8 jucători de cetățenie română, din care cel mult 7 juniori născuți în 2002, 2003 sau 2004, juniorii putând fi ”salvarea” echipei băcăuane. De ce salvarea ? Pentru că, în conformitate cu Regulamentul Ligii Zimbrilor, echipa ar putea fi exclusă din campionat la a doua neprezentare.

Nici Minaur Baia Mare nu stă foarte bine, anunțând 7 cazuri de Covid-19, însă băimărenii au lot numeros, care nu pune în pericol participarea la turneul de la Sfântu Gheorghe. Mai sunt și alte cluburi cu cazuri pozitive, însă decisive vor fi testările de la finalul acestei săptămâni, care pot oferi mari surprize.

Cine este CS Magnum Botoşani

CSM Botoșani este o echipă de handbal profesionist înființată în anul 2016. CS „Magnum” Botoșani 2016 are la activ două sezoane de Divizia A, urmând să joace Turneul de Promovare pentru accederea în Liga Zimbrilor, obiectivul acestei echipe. Palmares: a jucat sferturile de finală ale Cupei României

Parcurs în Cupa României sezon 2019/2020:
CSM Botoșani 34:29 CS Unirea Sânnicolau Mare
CS Universitatea Cluj 25:28 CSM Botoșani
CSM Botoșani 21:24 Politehnica Timișoara

Echipa s-a retras în sezonul 2018/2019 din competiție pe fondul lipsei de buget care o putea menține în Divizia A, dar s-a întors mult mai puternică în următorul sezon, când a reușit să se claseze, la finalul sezonului 2019/2020 (încheiat prematur din cauza pandemiei de Coronavirus) pe locul al doilea, în Seria A. Pe primul loc s-a clasat marea sa rivală, CSU Suceava Div. A. În sezonul actual, 2019/2020, cel mai important partener este Electroalfa, iar echipa este susținută de firme private, dar și de Primăria Municipiului Botoșani și Consiliul Județean Botoșani.

Echipa are o pagină oficială de Facebook unde postea noutățile din cadrul echipei, prezintă noi trasferuri, meciuri etc. Cele mai noi știri despre CSM Botoșani se găsesc pe www.handbalclubbotosani.ro.

  • Cristian Prisacariu
  • Tudor Chiriac
Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...