Judecat după ce și-a ucis concubina cu toporul

♦Ucigașul care a recidivat și într-un acces de furie și-a măcelărit partenera de viață cu toporul va ajunge din nou în fața instanței

0

Bărbatul din Corlăteni, care și-a ucis concubina la începutul lunii august, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani. Procesul se va judeca la Tribunalul Botoșani, Costel Viorel Groza, în vârstă de 56 de ani, urmând să răspundă în fața magistraților pentru fapta comisă. Acuzat de omor calificat, bărbatul riscă să-și petreacă următorii ani în spatele gratiilor. Arestat preventiv după comiterea crimei, Groza a fost transferat între timp în Penitenciarul Botoșani, unde va aștepta decizia magistraților, mandatul de arestare preventivă fiind prelungit de instanța de judecată.

Crima a avut loc pe 10 august a.c., în momentul în care victima, Emilia Z., în vârstă de 62 de ani, care trăia în concubinaj cu bărbatul de mai bine de cinci ani, i-a cerut acestuia să părăsească locuința, întrucât copiii ei urmau să vină în țară din străinătate pentru a petrece concediul în familie. Deosebit de agresiv, bărbatul a reacționat violent și a lovit-o pe concubină cu toporul, de mai multe ori, după care a sunat la 112. „Veniţi că am tăiat-o”, a fost mesajul bărbatului pentru operatorii de la 112. La locul tragediei au ajuns polițiștii și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, însă pentru femeie a fost prea târziu. Din cauza leziunilor suferite, victima a decedat la scurt timp.

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, iar cercetările au scos la iveală că bărbatul o mai lovise pe femeie și în trecut. De altfel, în primăvara acestui an, Emilia Z. formulase o plângere la poliție împotriva bărbatului, tot pentru agresiune, dar ulterior a renunțat la acuzații. „În primăvara acestuia an el a lovit-o, s-a suit peste ea şi stătea cu un cuţit deasupra ei, ameninţând-o cu moartea. A fost poliţia atunci, a fost cercetat pentru violenţă în familie, însă în luna mai ea şi-a retras plângerea, după ce cei doi s-au împăcat. Nici măcar atunci nu a ascultat de cei din jur să nu îl mai primească în viaţa ei”, a povestit o verişoară de-a femeii.

Bărbatul ar fi însă la a doua crimă. În 1988, el a fost judecat şi condamnat pentru omor deosebit de grav şi tentativă de omor, executând 20 de ani de închisoare. Femeia a crezut că anii de pușcărie l-au schimbat pe bărbat și a vrut să îi acorde o şansă, dar a sfârşit în mod tragic.

+3 -1
se încarcă...