O notă BEC din această seară poate limpezi apele în lupta pentru Primăria Botoșani (Nota BEC)

0

O nouă notă a Biroului Electoral Central (BEC) poate aduce lumină asupra a ceea ce se întâmplă la Botoșani în aceste momente cu rezultatul alegerilor pentru primar. Potrivit acesteia, BEC la propunerile șefului Departamentului legislativ al Autorității Electorale Permanente, va clasa toate cererile de renumărare a voturilor.

Reamintim că, la Botoșani, BEM a decis renumărarea voturilor nule și a celor valabil exprimate pentru Cosmin Andrei și Cătălin Flutur din 18 secții de votare. PSD a contestat în contencios deciziile și a obținut suspendarea renumărării voturilor până la pronunțarea pe fond a instanțelor.

Pe de altă parte, potrivit unor surse neoficiale, mâine dimineață, la ora 9:00 membrii BEM au fost convocați în ședință. Se pare că subiectul va fi validarea alegerilor cu Cosmin Andrei câștigător. De altfel, din cursul zilei de astăzi, după decizia instanței și circulara trimisă aseară de BEC, prin care se arată clar ce se poate şi ce nu se poate renumăra au creat, în BEM un curent privind revenirea asupra deciziilor anterioare și validării lui Cosmin Andrei ca primar.

Deja ai votat!
se încarcă...