vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTȘoptică învins de Federovici chiar la el acasă

Șoptică învins de Federovici chiar la el acasă

Comuna Suharău a ținut capul de afiș al știrilor naționale în precampania electorală pentru alegerile locale, după ce primarul independent, Marcel Chelariu, a apărut pe bannere atât cu Doina Federovici, candidat PSD la președinția Consiliului Județean (CJ) Botoşani, cât și cu Costel Șoptică, candidatul PNL la acea funcție.

Marcel Chelariu era sigur de victorie și ca el și reprezentanții marilor partide care nu și-au mai desemnat candidați în comună, ci au căutat să-l atragă pe primar de partea lor. Și așa s-a născut povestea cu bannerele.

Marcel Chelariu și-a câștigat un nou mandat, obținând 1.099 de voturi, adică 67,38% din cele valabil exprimate. Pe locul 2 s-a situat un alt independent Agaghi Neculai cu 370 de voturi, 22,69%, iar pe ultimul loc singurul candidat înregimentat politic cu acte în regulă, Mihai Gheorghe Axinte, Pro România, care a adunat 162 de voturi, adică 9,93%.

Dacă situația aici era clară de la început, la Consiliul Local, s-a văzut de fapt susținerea acordată de primarul Chelariu. Astfel, PSD va avea șase din cei 13 consilieri locali, în timp ce PNL doar doi. Alianța USR+PLUS, PMP, Pro România, PER și Partidul Verde au obținut și ele câte un consilier local.

La președinția CJ, câştigătoare a fost detașată Doina Federovici, care, surprinzător, l-a învins pe Costel Șoptică la el acasă, Suharău fiind comuna sa natală. Doina Federovici a luat 48% din voturile valabile exprimate, câștigând detașat patru din cele cinci secții de votare din comună, în timp ce Costel Șoptică a primit doar 25% din voturi, câștigând doar secția de vot organizată în grădinița din Smârdan, dar și pe aceasta la doar 26 de voturi.

„Tot timpul ne-a spus că știe el ce face.”

Acest rezultat a tulburat și mai tare apele în Pnl, pentru că în ultima perioadă Șoptică a militat mult pentru comuna Suharău, ridicându-și în cap primarii PNL. De exemplu, la alocările de bani din fondul de rezervă al Guvernului, Suharău a primit mai mulți bani chiar și decât cele cinci orașe, cu 715.000 de lei, fiind pe locul trei în județ după municipiile Botoșani (3,5 milioane) și Dorohoi (900.000 de lei). „Tot timpul ne-a spus că știe el ce face. Am văzut ce știa”, a conchis un primar liberal reales al unei comune cu același profil ca Suharău, în care PNL a câștigat totul la locale.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.7 ° C
10.6 °
8.3 °
63 %
0.9kmh
83 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...