marți, octombrie 3, 2023
AcasăLocalSituația de la Vârfu Câmpului a fost detensionată

Situația de la Vârfu Câmpului a fost detensionată

Situația conflictuală din comuna Vârfu Câmpului a fost detensionată. În urma intervenției forțelor de ordine, adolescentul în vârstă de 17 ani, care a urcat pe sediul primăriei astăzi dimineață, a fost condus la Secția de pediatrie a Spitalului Județean „Mavromati”, unde a fost internat în vederea evaluării de către medicii specialiști a stării sale de sănătate.

Totodată, Aurel Ciubotariu și alți doi ciobani, care l-au ajutat să ducă oile în fața instituției, au fost sancționați cu avertisment. „Monitorizăm situația pentru prevenirea actelor de încălcare a normelor de conviețuire socială”, a spus Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Situația a degenerat după ce ieri, un localnic, Aurel Ciubotariu, în vârstă de 44 de ani, care deține aproximativ 140 de animale, a fost acuzat că ar fi furat apă din rețeaua de alimentare cu apă a localității, care nu a fost dată în exploatare.

Întrucât nu deține o sursă de apă care să asigure apa necesară zilnică pentru animale, bărbatul și-a luat astăzi turma de oi și a mers cu animalele în fața primăriei. Ba mai mult, fiul în vârstă de 17 ani a bărbatului a urcat pe sediul primăriei amenințând că se aruncă în gol de la înălțime. Acest gest a fost făcut în semn de protest față de decizia autorităților locale de a depune plângere penală la poliție împotriva tatălui său.

Cei din administrația locală au solicitat sprijinul forțelor de ordine. La Vârfu Câmpului au ajuns mai mulți polițiști și jandarmi, inclusiv prefectul județului, Dan Nechifor. După mai multe discuții cu protestatarii, situația a fost aplanată.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
15.5 ° C
15.6 °
15.5 °
40 %
2.9kmh
66 %
mar
23 °
mie
24 °
joi
22 °
vin
18 °
sâm
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De asta e bine că vin alegeri, mai vezi asfalt, drumuri fără gropi.

EDITORIAL

A trecut mai bine de o lună de când premierul Ciolacu anunța pe pagina personală faptul că Legea Anastasia a intrat în vigoare. Așa...

EPIGRAMA ZILEI

Ismail, făcut grill Podul Kerci, făcut terci!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

Extraordinara Sydney Sweeney (din Euforia) e o mare descoperire în acest rol! Filmul va rula în avanpremieră la Happy Cinema din 4 octombrie.

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...