Situația de la Vârfu Câmpului a fost detensionată

0

Situația conflictuală din comuna Vârfu Câmpului a fost detensionată. În urma intervenției forțelor de ordine, adolescentul în vârstă de 17 ani, care a urcat pe sediul primăriei astăzi dimineață, a fost condus la Secția de pediatrie a Spitalului Județean „Mavromati”, unde a fost internat în vederea evaluării de către medicii specialiști a stării sale de sănătate.

Totodată, Aurel Ciubotariu și alți doi ciobani, care l-au ajutat să ducă oile în fața instituției, au fost sancționați cu avertisment. „Monitorizăm situația pentru prevenirea actelor de încălcare a normelor de conviețuire socială”, a spus Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Situația a degenerat după ce ieri, un localnic, Aurel Ciubotariu, în vârstă de 44 de ani, care deține aproximativ 140 de animale, a fost acuzat că ar fi furat apă din rețeaua de alimentare cu apă a localității, care nu a fost dată în exploatare.

Întrucât nu deține o sursă de apă care să asigure apa necesară zilnică pentru animale, bărbatul și-a luat astăzi turma de oi și a mers cu animalele în fața primăriei. Ba mai mult, fiul în vârstă de 17 ani a bărbatului a urcat pe sediul primăriei amenințând că se aruncă în gol de la înălțime. Acest gest a fost făcut în semn de protest față de decizia autorităților locale de a depune plângere penală la poliție împotriva tatălui său.

Cei din administrația locală au solicitat sprijinul forțelor de ordine. La Vârfu Câmpului au ajuns mai mulți polițiști și jandarmi, inclusiv prefectul județului, Dan Nechifor. După mai multe discuții cu protestatarii, situația a fost aplanată.

Deja ai votat!