Macaleți vrea să încerce munca din privat

♦ Pensionar de drept de o lună și beneficiar al unei pensii speciale parlamentare frumușele, Costică Macaleți susține că va deveni la finalul mandatului de președinte al CJ consultant pentru firmele din domeniul hidrotehnic

Costică Macaleți numără zilele pe care le mai are de petrecut la conducerea Consiliului Județean (CJ) Botoșani, mai ales că de o lună de zile este și pensionar cu acte în regulă.

Deși a fost o viață întreagă bugetar sau politician plătit de statul român, la bătrânețe, Costică Macaleți susține că va activa în domeniul privat după ce își va încheia mandatul de șef al CJ. „Am mai multe oferte pentru a desfășura diverse activități pe specialitate pe care o am eu, dar voi vedea. Am oferte de la firme de consultanță din domeniul hidrotehnic, de la firme cu care am mai lucrat pe vremuri”, a declarat Macaleți.

Nu vrea șefia organizației de pensionari

Pe linie politică, șeful CJ susține că nu vizează o candidatură la parlamentare și că va rămâne „vicepreședinte al Partidului Social Democrat până la noile alegeri, conform statutului”. Mai mult, acesta susține că nu este interesat de postul de președinte al organizației de pensionari din cadrul organizației județene a PSD, deși aceasta este una foarte puternică. „Există o organizație puternică, există un președinte și nu-i râvnesc locul”, a declarat Costică Macaleți.

Organizația de pensionari a PSD Botoșani este condusă de Florentin Pietraru, fost consilier județean și director la Termica.

A lucrat o viață la stat

Costică Macaleți și-a început activitatea ca inginer și a lucrat în domeniul gospodăririi apelor și la agenția locală de mediu. Din 2000, cariera sa s-a împletit cu politica. A fost ales de trei ori deputat, dar a dus la bun sfârșit doar un singur mandat. Celelalte au fost întrerupte pentru a prelua funcția de prefect, pe care a ocupat-o în două rânduri, între anii 2001-2004 și 2012-2016. Din 2016 a devenit consilier județean, fiind ales de către plenul CJ drept președinte.

La începutul lunii septembrie acesta a ieșit la pensie și va primi puțin peste 6.000 de lei pe lună. De asemenea, a aplicat și pentru pensia specială parlamentară. Pentru că are un mandat întreg și două fracții care împreună echivalează cu un al doilea mandat, va mai primi și de aici aproximativ 9.000 de lei. În momentul în care se vor aplica prevederile Codului Administrativ privind pensiile speciale pentru aleșii locali el va beneficia și de aceasta pentru cei patru ani de președinte al CJ Botoșani.

Deja ai votat!