Elevii din Viişoara au primit tablete de la Organizaţia Salvaţi Copiii

0

Elevii din comuna Viişoara au primit astăzi, 12 octombrie, tablete din partea Organizaţiei Salvaţi Copiii. În urma apelului făcut de conducerea acestei unităţi de învăţământ, ca urmare a faptului că nici un elev nu avea acces la școala online, Organizația Salvați Copiii a activat mecanismul de urgență pentru sprijinirea școlilor în contextul pandemic. Astfel, 153 de tablete, pe care sunt instalate aplicațiile necesare participării la cursurile online, au fost distribuite copiilor din Viişoara. Totodată, școala a fost dotată cu o tablă Smart, valoarea ajutorul primit ridicându-se la 118.000 lei.

Școala noastră este într-o zonă defavorizată și niciun copil nu deține un dispozitiv de învățare online. Dacă, mâine, școala noastră ar intra în scenariul roșu, nu am putea organiza învățământul online, copiii devenind victime nevinovate ale unei situații pe care nimeni nu a prevăzut-o. Faptul că Salvați Copiii se implică în susținerea școlii noastre este foarte important pentru copiii acestei comunități și va face diferența între participare și neparticipare școlară”, a declarat Anca Bejinariu, directorul școlii.

Potrivit Gabrielei Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, neparticiparea școlară are efecte pe termen lung și la fel de periculoase ca pandemia. „Am decis să accelerăm dotarea copiilor vulnerabili cu tablete, pentru a nu rămâne în afara procesului de educație, precum și sprijinirea școlilor și a cadrelor didactice, astfel încât incluziunea educațională să fie reală”, a mai spus Gabriela Alexandrescu.

Alte 39 de școli din ţară au făcut apel la mecanismul de sprijin lansat de Salvați Copiii, pentru a asigura acces egal și nediscriminatoriu la educație pentru toți copiii.

Acest fond de urgență este realizat cu ajutorul autorităților și al companiilor.

+4 -0
se încarcă...