Spitalul se pregătește de un val de copii cu Covid

0

Autorităţile se pregătesc de un nou val de infecţii.

Acest lucru reiese dintr-un document emis de către cel mai mare spital din judeţ şi avizat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani. Astfel, se permite dublarea numărului de paturi pentru copiii cu Covid19.

Motivaţi de începerea noului an şcolar, dar şi de creşterea cazurilor de Covid în rândul minorilor, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) au cerut mărirea capacităţii de internare pentru copiii cu Covid19. Fiind motivat de creşterea numărului de cazuri Covid19 vă avizăm structura propusă de dumneavoastră, se arată în adresa primită de SJU.

Astfel, Secţia de Boli Infecţioase Copii se va întinde pe trei etaje, II, III şi IV pentru confirmaţi şi suspecţi. La etajul doi al clădirii vor fi patru saloane destinate cazurilor suspecte de Covid19. La acest etaj a fost acordată şi posibilitatea de extindere la opt paturi pentru copiii suspecţi de Covid. La etajele III şi IV vor fi un total de 14 saloane, care vor putea găzdui 24 de copii cu această afecţiune. Potrivit noii structuri, la etajul III vor fi opt saloane cu un total de 13 paturi. La etajul IV vor fi 6 saloane cu 11 paturi.

Până în prezent, de la începutul pandemiei, aproximativ 80 de copii au fost diagnosticaţi cu Covid19. Dinte aceştia, în prezent aproape 20 sunt pozitivi la noul coronavirus. „Din fericire, pacienţii au simptome uşoare sau chiar sunt asimptomatici”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Deja ai votat!