luni, noiembrie 28, 2022
AcasăLocalReprezentanţii sindicatelor şi inspectorii şcolari vor monitoriza activitatea didactică

Reprezentanţii sindicatelor şi inspectorii şcolari vor monitoriza activitatea didactică

Astăzi, 19 octombrie, Monica Anisie, ministrul Educației, s-a întâlnit cu Marius Ovidiu Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și cu Simion Hancescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre organizarea eficientă a procesului educațional, în condițiile desfășurării activității didactice în sistem online.

S-a decis ca reprezentanții sindicatelor din fiecare  județ, împreună cu inspectorii şcolari şi conducerile unităților de învățământ să monitorizeze desfăşurarea activităților didactice clasice şi în sistem online. Totodată, s-a stabilit că este necesară consilierea cadrelor didactice în vederea îmbunătățirii actului educațional.

Ministerul Educației și Cercetării va informa toate unitățile de învățământ în privința securizării și utilizării optime a platformelor educaționale G suite for Education și Microsoft Office 365 A1.

Liderii celor două federaţii sindicale şi-au luat angajamentul de a susţine demersurile Ministerului Educației și Cercetării. Astfel, toate cadrele didactice  urmează să utilizeze cu încredere tehnologia în activitățile de predare-învățare-evaluare în sistem online.

Angajamentul vine după ce unele cadre didactice au refuzat să predea online. În acest sens, va fi realizată o declaraţie – angajament ce urmează a fi asumată de cadre didactice, elevi și părinți. Această declaraţie vizează protejarea dreptului la imagine atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi. Ea va veni în completarea prevederilor Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
3.5 ° C
3.8 °
1.6 °
88 %
1.1kmh
100 %
lun
3 °
mar
3 °
mie
4 °
joi
3 °
vin
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei care știau că vine zăpada s-au răsturnat înainte, preventiv, că iarna nu-i ca vara.

EDITORIAL

Botoșăneanul Marius Budăi a anunțat mândru că a reușit să rezolve cu pensiile. După mărirea de doar 12.5%, Budăi declară senin că nu a...

GÂNDUL ZILEI

Aș putea, de bună seamă, Să-l ajung pe Păstorel Însă nu la epigramă, Poate doar la … Ottonel -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...