Vlad Plăcintă donează 15 aparate de oxigen pentru bolnavii de COVID

15 aparate de oxigen au fost donate de Preşedintele organizaţiei “Salvează o inimă”, botoşăneanul Vlad Plăcintă, primul care a răspuns apelului autorităţilor din sistemul sanitar.

După ce şeful DSP a făcut un apel către mediul de afaceri botoşănean, din dorinţa de a avea mai multe aparate de oxigen pentru bolnavii de Covid, Vlad Plăcintă a făcut deja o donaţie la doar câteva zile distanţă.

Aparatele de oxigen vor merge către secţia de Boli Infecţioase. Bolnavii cu forme de insuficienţă respiratorie, dată de Covid19, au nevoie de ele pentru a primi un debit mai mare de oxigen.

“Este un ajutor pe care cu siguranţă bolnavii îl vor aprecia şi îi mulţumim pe această cale domnului Vlad Plăcintă. Aceste concentratoare de oxigen dau o şansă în plus bolnavilor de covid să poată respira, fără a fi nevoie de a se recurge la metoda intubării, care este foarte traumatizantă”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Tot în cursul zilei de marţi, reprezentanţii Fundaţiei Mereu Aproape au contactat medicii botoşăneni şi vor dona zece astfel de aparate.

Deja ai votat!