Prefectul a stabilit ședința de constituire a noului CJ (lista noilor consilieri județeni)

Prefectul Județului Botoșani, Dan Nechifor, a convocat ședința de constituire a noului Consiliu Județean (CJ), rezultat în urma alegerilor din 27 septembrie. Aceasta va avea loc vineri, de la ora 12:30, în sala Casei de Cultură a Sindicatelor.

Zilele trecute au ajuns la Instituția Prefectului toate încheierile de ședință ale Tribunalului Botoșani prin care au fost validați sau invalidați candidații la CJ. Au fost invalidați șapte candidați, trei de la PSD, doi de la PNL și doi de la Pro România. Toate mandatele au fost invalidate la cererea candidaților din diferite motive.

Doina Federovici renunţă la mandatul de consilier

Astfel, Doina Federovici a renunțat la mandatul de consilier pentru cel de președinte al Consiliului Județean, deputatul Marius Budăi și senatorul Lucian Trufin vor deschide listele de candidați ale PSD. La fel și senatorul Costel Șoptică, primul pe lista de candidați a PNL la Camera Deputaților. Printre cei care au renunțat se află şi fostul primar Cătălin Flutur. De la Pro România a renunțat deputatul Mihaela Huncă, ce încearcă să obțină un nou mandat și vicepreședintelui actualului CJ, Liviu Toma, care va fi consilier municipal și viceprimar la Botoșani.

Tot cu această ocazie, președintele ales al CJ Botoșani, Doina Federovici, va depune jurământul în fața noului CJ legal constituit. Ulterior, ea va convoca o ședință de CJ în care vor fi aleși vicepreședinții și membrii comisiilor. Pentru posturile de vicepreședinți sunt favoriți: Dorin Birta de la PSD și Bogdan Dăscălescu de la ALDE.

Trebuie spus că noul CJ nu va rămâne în această componență, unii consilieri fiind incompatibili cu funcția de bază și au 30 de zile să opteze pentru una dintre cele două calități.

Componența Consiliului Județean
PSD
1. Dorin Birta
2. Alexandra Huțu
3. Elena-Ramona Guraliuc
4. Constantin Neculai Pătrăuceanu
5. Constantin-Cristian Nistor
6. Cristina Breșug
7. Gabriel Galan
8. Constantin-Dan Deleanu
9. Andron Țâmpău
10. Cătălin-Cristian Olaru
11. Galia Hrimiuc
12. Sergiu Marian
13. Cristian Pintelei-Grosu
14. Mioara-Paula Jurgiu
15. Cristina-Andreea Andrei

PNL
1. Viorel Iliuță
2. Radu Malancea
3. Gabriel-Augustin Alexandru
4. Rodica Abăcioaei
5. Valerian Andrieș
6. Liviu Hrimiuc
7. Sorin Cornilă
8. Lazăr-Claudiu Vrajotis
9. Ionuț Gireadă
10. Mirela Saucă
11. Lucian-Dinu Aroșoaie
12. Agnes-Mihaela Holcă

ALDE
1. Corneliu Bogdan Dăscălescu
2. Florea Marocico
3. Gheorghe Nazare

Pro România
Mihaela Lafontain-Hrițcu
Doru Costel Gavrilaș

Deja ai votat!