USR a depus candidaturile pentru parlamentare în absența colegilor de la PLUS (video)

În lupta pentru Parlament a intrat și Alianța USR+PLUS. Puțin după prânz, pe scările Prefecturii Botoșani și-au făcut apariția candidații propuși de către USR. Candidaţii aliaților de la PLUS au lipsit, semn că apele nu s-au limpezit, ci mai tare s-au tulburat în menajul dintre cel două partide, chiar dacă procesul de fuziune este unul destul de avansat.

Andrei Drancă, președintele USR Botoșani, a motivat absența colegilor de la PLUS prin faptul că era ziua președintei organizației partidului lui Dacian Cioloș, Magda Oleniuc. „Colega noastră Magda Oleniuc tocmai își serbează ziua astăzi și este plecată din județ, iar ceilalți colegi nu știu, nu pot să vă spun nimic despre ei, de ce nu sunt prezenți”, a declarat Drancă.

Pe lângă Magda Oleniuc pe liste mai este doar un reprezentant PLUS și anume Bogdan Liuțe, celălalt, Petre Malanca s-a retras, locul său fiind luat de Sergiu Zacrețchi de la USR, care a devenit ultimul supleant. Acesta a șocat asistența declarând că USR+PLUS nu-și propune să schimbe ceva. Cerându-i-se să repete ceea ce a spus, acesta a susținut că, de fapt, ar trebui făcut totul din nou. În ajutorul său a sărit Andrei Drancă, încercând să dreagă busuiocul. Președintele USR Botoșani a mai afirmat că USR+PLUS propune „oameni onești și competenți, din toate colțurile județului, din toate categoriile profesionale” și speră ca să obțină măcar un mandat de deputat, deși cele două partide vor candida în alianță și vor trebui să obțină 7% din voturi, lucru pe care nu l-au făcut la locale nici la nivel național, nici la nivel județean.

Deja ai votat!