Controale anti-Covid cu mascații. Piața centrală verificată de polițiști

În aceste momente în Piața Centrală a municipiului Botoșani are loc o acțiune pe linia verificării modului în care cetățenii respectă măsurile impuse de către autorități în contextul stării de alertă.

Echipaje de poliție patrulează prin piață și îi verifică atât pe cumpărători, cât și pe comercianți.

Cei care vor fi surprinși fără mască riscă să fie sancționați. Polițiștii sunt însoțiți și de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale.

UPDATE

Acțiunea de tip „blitz” a presupus legitimarea și instuirea pe linia respectării măsurilor de protecție individuală a 46 de persoane. Totodată, echipele de control au verificat trei bagaje și au descoperit o infracțiune de contrabandă. De asemenea, au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea obligației de a purta mască de protecție în spațiile publice. „Modul de acțiune al forțelor de ordine este unul preventiv, prin discuții cu cetățenii privind importanța măsurilor de protecție individuală și de distanțare socială, ne dorim ca aceștia să înțeleagă și să respecte aceste obligații, pentru a nu fi nevoiți să aplicăm sancțiuni ca urmare a încălcării normelor legale”, a subliniat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Deja ai votat!