Ministrul vrea mai multe paturi ATI pentru bolnavii Covid în Botoşani (video)

În contextul creşterii semnificative a numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, autorităţile pregătesc Spitalul Municipal din Dorohoi pentru preluarea pacienţilor cu această afecţiune, inclusiv a celor aflaţi în stare critică, a declarat ministrul Sănătăţii, venit într-o vizită fulger la Botoşani.

Potrivit ministrului, Secţia de Reanimare (ATI) a unităţii va fi extinsă, în prezent având o capacitate de 15 paturi. Este nevoie însă de asigurarea unor surse de oxigen suficiente. „În acest moment, avem la Spitalul Judeţean zece paturi pentru terapie intensivă pentru pacienţii SARS-CoV-2 şi zece paturi pentru non-covid, cu posibilitate de extensie la nivelul Spitalului Dorohoi. În condiţiile în care avem o creştere progresivă, accentuată sau exponenţială, vom operaţionaliza Spitalul din Dorohoi pentru infecţii SARS-CoV-2. Acolo avem 15 paturi pe terapie intensivă, cu posibilitate de extensie. La Spitalul de Boli Infecţioase sunt 27 de surse de oxigen care pot fi la un moment dat folosite pentru terapie intermediară”, a spus Nelu Tătaru, ministru al Sănătăţii.

Oficialul a fost prezent la Botoşani vineri seară. Acesta a purtat discuţii cu managerii spitalelor din Botoşani, precum şi cu cel al Direcţiei de Sănătate Publică şi cu prefectul, principalele probleme care i-au fost aduse la cunoştinţă fiind adresabilitatea ridicată către serviciile medicale de stat şi insuficienţa surselor de oxigen din spitale.

Deja ai votat!