Demersuri pentru înfiinţarea unei structuri de învăţământ superior la Botoşani

sdr

Înființarea la Botoşani a unei Extensiuni a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este tot mai aproape de realizare, susţin reprezentanţii Primăriei Botoşani.

Ieri, la invitația primarului Cosmin Andrei, au avut loc noi discuții pentru realizarea acestui obiectiv atât de necesar atât orașului, cât mai ales viitorilor studenți botoșăneni.

La discuții au participat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, conducerile Inspectoratului Școlar Județean și Colegiului Național „A. T. Laurian”, care și-au arătat susţinerea pentru acest proiect. „Continuăm demersurile pe care le-am început din luna august. Doamna director al Colegiului <Laurian> ne-a asigurat că unitatea de învățământ pe care o reprezintă are capacitatea de a găzdui cursurile ce vor avea loc în cadrul Extensiunii”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Cel mai probabil, la invitaţia autorităţilor locale, o delegație din județul vecin va vizita Colegiul „AT Laurian”.

Demersurile pentru înființarea acestei Extensiuni au început în vara acestui an, când am purtat discuții cu domnul primar al municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, domnul ministru Marius Budăi și rectorul universității ieșene, profesor universitar doctor, domnul Tudorel Toader. Ne interesează viitorul tinerilor noștri și facem tot ce ne stă în putință pentru ca ei să aibă un parcurs strălucit”, a precizat Doina Federovici.

În urma acestei proceduri, tinerii absolvenți de liceu din Botoșani vor putea urma cursuri universitare acasă, nemaifiind nevoiți să plece în alte județe pentru a obține o diplomă de licență.

 

Deja ai votat!