Judeţul Botoşani a ajuns la 93 de şcoli în scenariul roşu

Judeţul Botoşani are 93 de unități de învățământ unde activitatea didactică presupune  participarea preşcolarilor şi elevilor la ore organizate cu ajutorul tehnologiei şi internetului. Aplicarea scenariului roşu în aceste unităţi a fost decisă de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a anunţat că astăzi, 4 noiembrie, au trecut în scenariul roşu şi cele patru unităţi de învăţământ din comuna Curteşti. În scenariul roşu erau deja toate cele 20 de unități de învățământ din municipiul Dorohoi, toate cele 51 de unități de învățământ din municipiul Botoșani, toate şcolile şi grădiniţele din comunele Adășeni, Suharău și Văculești.

Datele centralizate mai arată că 382 de unități de învățământ botoşănene sunt în scenariul verde, cu participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară. Nicio şcoală botoşăneană nu aplică scenariul galben, care presupune venirea elevilor la cursuri a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoșani monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel judeţean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate.

Deja ai votat!