Şapte focare Covid în instituţiile statului şi patru noi decese (video)

Situația îmbolnăvirilor cu Covid19 devine tot mai gravă în județul Botoșani. Nu mai puţin de 110 persoane au fost diagnosticate cu Covid-19, în ultimele 24 de ore.

Anchetele epidemiologice au scos la iveală șapte focare de infecție. Cele șapte focare sunt înregistrate în Spitalul Judeţean, în sistemul de protecție socială, dar și în cel de ordine publică.

Mai exact, este vorba despre Spitalul Municipal din Dorohoi, unde un medic și alte cinci cadre medicale au fost testate pozitiv, o secţie din cadrul Spitalului Judeţean, unde sunt un medic şi doi asistenţi, Centrul din Leorda, unde au fost depistaţi patru beneficiari, Poliția Orașului Bucecea, unde sunt trei angajați pozitivi, Centrul de Reabilitare din Botoșani, cu patru persoane infectate. La acestea, se adaugă și șase angajați ai căminului din Leorda, dar şi mai mulţi beneficiari ai căminului de la Mihăileni.

În rest, cazurile noi sunt dispersate, crescând incidențele de infectare în localități. În comuna Curtești, rata a depășit pragul de 3 per mia de locuitori, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca, începând de joi, unitatea administrativ-teritorială să treacă și ea pe scenariu „roșu”, la fel ca cele cinci predecesoare (Botoșani, Dorohoi, Adășeni, Suharău, Văculești).

În același interval temporal, în rândul pozitivilor au fost declarate patru decese. În plus, încă o comună din județ trece pe scenariul „roșu”.

Bilanțul botoșănenilor infectați s-a ridicat la 3550

Numărul cazurilor active a ajuns la 1320. La nivel județean, se atinge o incidență de 2,15 per mia de locuitori. Municipiul Botoșani prezintă miercuri o rată de infectare de 4,52 și Dorohoi una de 3,45, în vreme ce comuna Adășeni figurează cu un raport de 10,99 per mia de locuitori, iar Suharău cu 4,09 și Văculești a scăzut la 2,91.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 146 de decese, dintre care patru declarate în ultimele 24 de ore. Unul dintre defuncți este chiar o bătrână de 84 de ani, care suferea și de sindrom anemic și hipertensiune arterială, un bărbat de 42 de ani, cu afecţiuni psihice, o femeie de 78 de ani, din Căminul de la Mihăileni, cu obezitate şi criză convulsivă, și una de 85, cea din urmă având și insuficiență renală și hipertensiune arterială.

Bilanțul vindecaților este de 2084. În intervalul precedent, fuseseră depistate 106 cazuri de infectare cu Sars-CoV-2, la nivelul județului.

Recorduri negative la nivel naţional

România înregistrează noi recorduri negative în lupta cu COVID-19. Numai în ultima zi au fost depistate 8.651 de cazuri noi, cu aproape o mie mai mult față de bilanțul precedent, dintr-un total de 35.964 de teste. Numărul persoanelor decedate în 24 de ore este cel mai mare de până acum: 146 de morți, iar la terapie intensivă este tot o cifră record: 1.001 pacienți.

Până miercuri, 4 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 267.088 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 186.260 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

Deja ai votat!