Radu Malancea renunţă la şefia Spitalului Judeţean

Medicul Radu Malancea renunţă la funcţia de manager al Spitalului Judeţean „Mavromati”. Acesta şi-a preluat, ieri, mandatul de consilier judeţean, funcţie pe care a câştigat-o în urma alegerilor din 27 septembrie şi care este incompatibilă cu cea de manager a spitalului.

Medicul a declarat că în perioada următoare îşi va prezenta demisia din fruntea celui mai mare spital din judeţ.
Guvernul a adoptat, la începutul lunii aprilie, Ordonanţa de Urgenţă 40, care prevede că, pe perioada stării de urgenţă, Ministerul Sănătăţii coordonează organizarea şi funcţionarea tuturor unităţilor sanitare din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale.

Nou manager numit de preşedintele Consiliului Judeţean

În acest context, Radu Malancea a fost numit, temporar, pe perioada stării de urgenţă de către ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, manager la Spitalul Judeţean, în locul medicului Livia Mihalache, numită cu concurs. Ulterior spitalul a revenit, însă, în administrarea Consiliului Judeţean şi urmează ca, în contextul demisiei lui Malancea, preşedintele Consiliului Judeţean, Doina Federovici, să numească un nou manager.

Livia Mihalache a fost suspendată din funcţie din cauza „managementului defectuos” pe perioada pandemiei.
E doar o declarație de intenție a domnului doctor. Noi, la CJ, nu am primit nimic scris, iar când vom avea demisia dumnealui vom analiza situația din punct de vedere legal. Nu putem face nimic în afara cadrului legal”, a declarat Doina Federovici, făcând referire la o eventuală revenire pe funcție a Liviei Mihalache. Aducându-i-se aminte de faptul că, în urmă cu un an, i-a cerut demisia, aceasta a precizat că vrea să vadă care este poziția Consiliului de Administrație (CA) al Spitalului „Mavromati”. Federovici a anunțat că marți l-a schimbat din CA pe Iulian Micu, care era numit de fostul președintele CJ, Costică Macaleți.

Celelalte două reprezentate ale CJ, Antonela Pătrașcu și Florica Strugariu, au fost numite de vechiul plen. „Într-o viitoare ședință, dacă plenul va decide că cele două doamne trebuie schimbate, atunci așa vom proceda. Ce a stat în puterea mea, am schimbat”, a conchis Federovici.

Deja ai votat!