Amendă uriașă aplicată unei firme din Dorohoi

O firmă din municipiul Dorohoi a fost amendată cu 15.000 de lei, din cauza neregulilor înregistrate în afacerile cu lemne. S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii trecute, când polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații a Criminalității Economice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat mai multe verificări pe linia prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. Astfel, în cursul zilei de vineri, 6 noiembrie a.c., echipa de control a ajuns și la o societate comercială de pe raza municipiului Dorohoi.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că agentul economic a efectuat operațiuni de expediere a cantității totale de 49,67 metri cubi de material lemnos de diferite sortimente, în valoare totală de peste 5.800 de lei, fără respectarea prevederilor legale în ceea ce privește circulația acestuia și fără efectuarea mențiunilor în sistemul informatizat de urmărire a materialelor lemnoase”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

În baza constatărilor făcute, societatea a fost amendată cu 15.000 de lei, fiind dispusă, totodată și confiscarea sumei de 5.815 lei, reprezentând contravaloarea materialului lemnos.

Deja ai votat!