Manifestare restrânsă de Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii (video)

Astăzi s-a marcat Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii. Cu această ocazie, reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Botoșani și ai Primăriei municipiului au organizat, în Sala Polivalentă a Muzeului Județean Botoșani, un eveniment restrâns menit să onoreze militarii botoșăneni ce au luat parte de-a lungul timpului la misiunile de apărare și restaurare a păcii din teatrele de operații internaționale.

La manifestare au participat reprezentanții Asociației Militarilor Veterani și Veterani cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” Sucursala Botoșani, lt-col Sorin Ciobanu și lt-col Petrea-Cornel Titiliuc și sublocotenetul Ciprian Gîndu, președintele CJ, Doina Federovici, vicepreședintele CJ, Dorin Birta, consilierul județean Alexandra Huțu, primarul municipiului Cosmin Andrei, directorul Muzeului Județean.

Organizatorii au oferit asociației o plachetă aniversară, iar pentru cei aproximativ 60 de membri care au participat la misiuni în teatrele de operații au fost acordate de diplome aniversare. De asemenea, au fost oferite elemente promoționale cu însemnele CJ lt-col Sorin Ciobanu, care a avut șase misiuni în Afganistan, lt-col Petrea-Cornel Titiliuc, o misiune în Afganistan, sublocotenetului Ciprian Gîndu, două misiuni în Afganistan, și col Dan Decebal Muraru, care a lipsit „motivat”, fiind nevoit să pregătească ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), deoarece era împuternicit la conducerea ISU.
La rândul său, președintele Asociației Militarilor Veterani și Veterani cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” Sucursala Botoșani, lt-col Sorin Ciobanu, a oferit politicienilor tricouri cu însemnele asociației, folosite în activitățile de voluntariat, reiterând totodată, menirea asociației pe care o conduce, aceea de a duce mai departe munca și exemplul înaintașilor.

Deja ai votat!