Clădiri iluminate în violet pentru a sărbători copiii învingători

Trei clădiri emblematice din Judeţul Botoşani au fost iluminate, marţi seară, în culoarea violet. Totul pentru a se sărbători Ziua Mondială a Prematurităţii la Botoşani.

Unul din zece copii se naște prematur, ceea ce înseamnă că, la nivel mondial, aproximativ 15 milioane de bebeluși sunt afectați anual de această problemă. În județul Botoşani, câteva sute de copii sunt născuți înainte de termen în fiecare an, mulți dintre ei având nevoie de incubatoare și de îngrijiri medicale speciale pentru a putea trece de perioada critică. Cu scopul de a atrage atenția opiniei publice asupra acestei probleme, pe 17 noiembrie este marcată Ziua Mondială a Prematurității.

Clădirile Maternităţii, Primăriei Dorohoi şi Colegiului Medicilor iluminate în violet

Anul acesta, Botoşaniul a luat parte în mod activ la acest eveniment, prin iluminarea în culoarea violet a fațadei principale a clădirilor Maternităţii, Primăriei Dorohoi, precum şi a Colegiului Medicilor Botoşani.

„Am organizat această acțiune pentru a atrage atenția opiniei publice asupra acestui fenomen. Ne dorim să informăm viitoarele mame asupra riscurilor pe care le presupune o naștere prematură și asupra faptului că multe dintre nașterile premature pot fi prevenite. Celebrăm copiii născuți prematur care ne oferă în fiecare zi o lecție de viață, dar și eforturile colegilor și ale părinţilor pentru salvarea şi îngrijirea nou-născuţilor prematur. A fi părintele unui prematur e ceva special. Până la urmă, Dumnezeu nu alege pe oricine să fie martorul unui miracol”, a spus medicul primar în neonatologie Carmen Zaboloteanu, şeful secţiei de neonatoogie din cadrul Maternităţii Botoşani.

De altfel, medicul a fost şi iniţiatorul campaniei din acest an de la Botoşani, organizând o strângere de fonduri pentru realizarea evenimentului. Astfel, mai multe cadre medicale, comunitatea mămicilor din Botoşani, Asociația Babywearing, Worktape Medical și Facefood s-au mobilizat pentru ca acțiunea să aibă loc, proiectoarele fiind închiriate din donații.

Deja ai votat!